Fotbal international

Erling Haaland, senzația UEFA Champions League, a fost refuzat de echipe importante din Spania și Italia în urmă cu două sezoane

20.02.2020 | 17:21
Erling Haaland senzatia UEFA Champions League a fost refuzat de echipe importante din Spania si Italia in urma cu doua sezoane
ADVERTISEMENT

Numele lui Erling Haaland, fotbalist legitimat la echipa germană Borussia Dortmund, este în prezent pe buzele tuturor fanilor fotbalului și, cu siguranță, pe notițele tuturor scouterilor din fotbalul european. Pustiul norvegian de 19 ani doboară record după record în fotbalul mondial și nu la orice nivel, ci în Liga Campionilor.

Haaland a fost refuzat de echipe importante din Spania și Italia în urmă cu două sezoane

Erling Haaland, probabil cel mai dorit fotbalist la nivelul cel mai înalt al fotbalului de pe bătrânul continent, nu a fost tot timpul un fotbalist cu atracție la granzi.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două sezoane, deși impresiona și la gruparea din țara sa natală, Molde, actualul vârf de la Dortmund nu a fost dorit de echipe importante ale Europei.

Conform ediției iberice a celor de la Eurosport, Erling Haaland a fost propus, de către impresarul său, Mino Raiola, mai multor cluburi din La Liga. Se întâmpla asta în 2017, atunci când nimeni nu a dorit să-l ia pe puștiul de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Sursa citată scrie că echipe precum Atletico Madrid, Valencia, Sevilla, Betis, dar și granzii Barcelona și Real Madrid, au avut prilejul de a-l lua pe Haaland în urmă cu două sezoane, dar au refuzat.

Salzburg a profitat și a câștigat

În același an, Haaland a mai fost oferit și unor cluburi importante din Anglia și Italia, precum Manchester United, Juventus sau AS Roma, însă Mino Raiola s-a lovit din nou de refuzuri categorice.

ADVERTISEMENT

Nu același lucru s-a întâmplat când de Haaland au auzit cei de la Red Bull Salzburg. Campioana Austriei a oferit 4.000.000 de euro celor de la Molde și și-a asigurat o bijuterie.

Juventus a fost la un pas de Haaland în 2020. Raiola, principala piedică

Înainte de a ajunge la Borussia Dortmund, Erling Haaland a fost la un pas de a semna cu Juventus. Conform sursei citate, mutarea a căzut din cauza a doi factori: comisionul tatălui jucătorului de 8.000.000 de euro și cel al impresarului Mino Raiola: 15.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Borussia Dortmund a făcut mișcarea decisivă și l-a luat pe Haaland pentru 45.000.000 de euro (20.000.000 suma de transfer plus bonusuri), iar mutarea se dovedește, de la meci la meci, a fi una inspirată.

După ce a impresionat lumea fotbalului în tricoul celor de la Salzburg, Haaland impresionează și la Dortmund. Grație golului marcat cu PSG în prima manșă a optimei din Liga Campionilor, Haaland devine primul jucător din istoria Borussiei Dortmund care punctează la debutul din Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League.

Haaland reușise să marcheze 16 goluri în 14 partide pentru Salzburg în campionat și păstrează aproximativ același raport și în Bundesliga, unde a avut nevoie de doar cinci partide pentru a ajunge la opt reușite.

  • 11 goluri în 8 meciuri a marcat Haaland pentru Dortmund în toate competițiile
  • 39 de goluri în 29 de meciuri are Haaland în acest sezon în toate competițiile (Salzburg + Dortmund)
  • 60.000.000 de euro e cota de piața a lui Haaland, conform Transfermarkt
ADVERTISEMENT