Sport

Erling Haaland și Kevin De Bruyne o poartă pe Manchester City spre un nou titlu de campioană. Ce recorduri au doborât în victoria cu Arsenal

Erling Haaland și Kevin De Bruyne au făcut spectacol pentru Manchester City. Ce recorduri au doborât în victoria cu Arsenal, scor 4-1.
27.04.2023 | 00:58
Erling Haaland si Kevin De Bruyne o poarta pe Manchester City spre un nou titlu de campioana Ce recorduri au doborat in victoria cu Arsenal
Erling Haaland și Kevin De Bruyne au făcut spectacol în Manchester City - Arsenal 4-1. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester City a pus o mână pe trofeu după victoria încântătoare, scor 4-1 în fața liderului Arsenal. Kevin De Bruyne a fost omul meciului în triumful de pe Etihad, urmat de o nouă prestație cu gol a lui Erling Haaland.

Kevin De Bruyne, omul meciului pentru Manchester City în victoria cu Arsenal

Kevin De Bruyne a deschis scorul pentru Manchester City în minutul 7. John Stones a dublat avantajul „Cetățenilor” în prelungirile primei reprize, iar la scurt timp după pauză De Bruyne a făcut „dubla”. Astfel, cu cele două goluri marcate în poarta lui Ramsdale, belgianul a ajuns la 8 goluri marcate în poarta lui Arsenal în carieră.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Manchester City a marcat cu trei goluri mai mult în poarta lui Arsenal în comparație cu cât a înscris în poarta oricărei echipe din Premier League. Doar cinci jucători au dat mai multe pase decisive decât Erling Haaland în actuala stagiune din campionat, care a ajuns la cota 7 după ce a pasat decisiv la ambele goluri ale lui De Bruyne.

Andrew Robertson (8), Michael Olise (8), Leandro Trossard (9), Bukayo Saka (11) și Kevin De Bruyne (16) se află în fața atacantului norvegian, care a ajuns la 33 de goluri marcate într-un singur sezon de Premier League.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, omul-record al lui Manchester City în victoria cu Arsenal

Erling Haaland și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutele de prelungire în partida cu Arsenal. Atacantul norvegian s-a dovedit din nou decisiv pentru formația antrenată de Pep Guardiola după golul și cele două pase de gol din duelul cu Arsenal.

De asemenea, Erling Haaland a fost implicat direct în 57 dintre golurile înscrise de Manchester City (49 de goluri și 8 pase decisive) în cele 43 de meciuri din toate competițiile, cu 15 mai mult în comparație cu orice alt jucător din primele cinci ligi europene.

ADVERTISEMENT

Totodată, Erling Haaland a ajuns la 33 de goluri marcate într-un singur sezon de Premier League. Norvegianul a depășit jucători, precum Salah (2017-2018), Suarez (2013-2014), Ronaldo (2007-2008) sau Shearer (1995-96). Fotbalistul lui Manchester City mai are nevoie de doar două goluri pentru a depăși recordurile all-time de 34 de goluri marcate într-un singur sezon de Premier League, deținute de Andrew Cole și Alan Shearer în sezonul 1993-1994, respectiv 1994-1995.

Manchester City, cu o mână pe trofeu după victoria cu Arsenal

Manchester City a câștigat categoric derby-ul pentru titlu, scor 4-1 cu Arsenal în etapa cu numărul 33 din Premier League. „Tunarii” se află în continuare pe prima poziție, cu 75 de puncte în 33 de partide, la două peste formația lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Însă echipa de pe Etihad Stadium are două meciuri mai puțin, iar cu două victorii „Cetățenii” vor lua un avans de patru puncte în fruntea ierarhiei. Manchester City a ajuns la a 12-a victorie consecutivă cu Arsenal în Premier League, cu un golaveraj de 33-5.


  • 2,47 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „2 solist” la meciul Tottenham – Manchester United

ADVERTISEMENT