Sport

Erling Haaland, motiv de luptă pe piaţa sponsorilor! Cine îi oferă un contract de 50 de milioane de euro

Parteneriatul dintre Erling Haaland și Nike ar putea să fie deja istorie, întrucât norvegianul a fost văzut la antrenamente cu ghete de la firma Adidas.
09.03.2022 | 16:17
Erling Haaland motiv de lupta pe piata sponsorilor Cine ii ofera un contract de 50 de milioane de euro
Erling Haaland a devenit motiv de "război" între producătorii de echipament sportiv. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland n-a mai intrat pe teren de o lună și jumătate din cauza unei accidentări, dar a revenit la antrenamentele cu Borussia Dortmund. În sezonul curent, el a marcat 16 goluri în cele 14 apariții din Bundesliga.

Nike sau Adidas? Erling Haaland: ambele!

Potrivit Bild, norvegianul a apărut la ultimul antrenament cu Borussia Dortmund purtând ghete Adidas de culoare alb-albastră.

ADVERTISEMENT

Totuși, norvegianul nu a semnat încă un acord cu firma Adidas și se speculează că încheierea unui contract pe cinci sezoane i-ar putea umple conturile atacantului cu 50 de milioane de euro.

Cu toate acestea, după 20 de minute de antrenament, Erling Haaland și-a schimbat ghetele Adidas cu cele galbene de la Nike, care încearcă din răsputeri să păstreze un parteneriat cu vedeta lui Dortmund.

ADVERTISEMENT

Lupta sponsorilor pentru Haaland. Cine va câștiga?

Noutatea despre purtarea ghetelor Adidas de către Haaland este un subiect de vâlvă în presa internațională, încercând să înțeleagă gestul său de la antrenament.

Pentru alții, acest lucru pune capăt îndoielilor cu privire la ce brand va sponsoriza pe unul dintre cei mai buni atacanți în momentul de față din întreaga lume, dat fiind faptul că Erling Haaland a rămas fără sponsor oficial de la începutul anului, când i-a expirat contractul cu Nike.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Adidas reușește să-l convingă pe norvegian să semneze un contract, acest lucru se va datora unei negocieri destul de asidue.

Brandul german l-a implicat chiar și pe Zinedine Zidane, unul dintre reprezentanții săi, care a avut o întâlire secretă cu Haaland și familia sa, la începutul lui februarie. La această întâlnire ar fi participat chiar și fostul jucător Michu, idolul atacantului din copilărie.

ADVERTISEMENT

Încheierea unui nou contract de sponsorizare a fost întârziat din cauza problemelor de sănătate ale lui Mino Raiola, agentul lui Erling Haaland. Chiar dacă atacantul nu va semna, în cele din urmă, cu Adidas, orice alt brand va da totul pentru a-l „câștiga” pe norvegian de partea sa.

ADVERTISEMENT