Sport

Bate PSG recordul lui Neymar pentru Erling Haaland? Norvegianul îi costă 300 de milioane de euro pe parizieni

Neymar este protagonistul celui mai scump transfer din istorie. Acest lucru s-ar putea schimba dacă PSG vrea să îl ia pe Erling Haaland. Atacantul lui Dortmund i-ar costa 300 de milioane de euro pe francezi.
06.01.2022 | 18:56
Bate PSG recordul lui Neymar pentru Erling Haaland Norvegianul ii costa 300 de milioane de euro pe parizieni
ADVERTISEMENT

Presa din Germania a speculat în mai multe rânduri că Erling Haaland are o clauză de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro, care ar putea activată începând cu vara lui 2022.

Norvegianul mai are contract cu Borussia Dortmund până la finalul sezonului 2023-2024, dar șansele ca atacantul să rămână pe Signal Iduna Park sunt infime. Cele mai mari cluburi din Europa se luptă pentru transferul atacantului, printre care și PSG.

ADVERTISEMENT

Pentru ca tranzacția să se facă în vara acestui an, vicecampioana Franței trebuie să cheltuiască un total de 300 de milioane de euro, nu doar clauza de reziliere, care este una accesibilă pentru un club de talia lui PSG.

PSG trebuie să plătească 300 de milioane de euro dacă vrea să îl aibă pe Erling Haaland

Transferul va fi mult mai costisitor deoarece de pe urma plecării de la Dortmund nu are de încasat doar Borussia, ci și alte părți.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, citat de Get French Football News, transferul lui Erling Haaland va genera costuri totale de 300 de milioane de euro.

În această sumă de bani se încadrează comisioanele pentru agentul Mino Raiola și pentru tatăl fotbalistului, fostul mijlocaș de la Leeds și Manchester City, Alf-Inge Haaland.

ADVERTISEMENT

Mai presus de aceste comisiunea, în calcul intră și pretențiile salariale ale norvegianului. Conform jurnaliștilor francezi, atacantul în vârstă de 21 de ani ar dori un contract valabil pe șase sezoane.

În ceea ce privește salariul, aceeași sursă susține că Haaland ar vrea să câștige, anual, între 30 și 35 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Neymar e cel mai scump transfer din istorie

PSG ar putea să fie din nou protagonista unui nou record, după ce în 2017 l-a luat pe Neymar de la Barcelona cu 222 de milioane de euro, brazilianul fiind și acum cel mai scump transfer din istorie. Astfel, totalul sumei cheltuite pe Haaland ar depăși-o pe cea plătită pentru „decar”.

Haaland joacă de doi ani la Dortmund, perioadă în care a reușit un număr record de goluri. Are 76 de reușite în doar 79 de meciuri. Pe lângă PSG, de serviciile norvegianului se mai interesează și Real Madrid, Barcelona sau Manchester City.

Echipa lui Mauricio Pochettino îl vrea pe Erling Haaland și ca posibil înlocuitor pentru Kylian Mbappe. Francezul a intrat în ultimele șase luni de contract și cel mai probabil nu își va prelungi înțelegerea cu PSG, visul său fiind acela de a evolua pentru Real Madrid.

ADVERTISEMENT