Fotbal international

Erling Haaland începe să scrie istorie! Atacantul de 19 ani, al doilea cel mai tânăr jucător care punctează în primele trei meciuri disputate în Champions League

23.10.2019 | 23:22
Erling Haaland incepe sa scrie istorie Atacantul de 19 ani al doilea cel mai tanar jucator care puncteaza in primele trei meciuri disputate in Champions League
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a marcat de două ori pentru Salzburg în partida cu Napoli și a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care reușește să puncteze în primele trei meciuri disputate în Liga Campionilor. Deținătorul recordului este Karim Benzema, care înscria în primele trei meciuri la doar 18 ani, în tricoul celor de la Lyon.

Erling Haaland, al doilea puști care marchează în primele trei meciuri din Champions League

Erling Haaland este revelația acestui sezon din Liga Campionilor. După hattrick-ul din meciul cu Genk și reușita de la Liverpool, atacantul a reușit să marcheze de două ori pentru Salzburg în partida cu Napoli. În vârstă de 19 ani, Haaland a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist care reușește să puncteze în primele trei meciuri disputate în Champions League, după performanța reușită de Karim Benzema la doar 18 ani.

ADVERTISEMENT

Benzema debuta în Champions League în decembrie 2005 și marca unul dintre cele două goluri reușite de Lyon în victoria cu Rosenborg. Totuși, spre deosebire de Haaland, Benzema nu a punctat în trei meciuri consecutive. După cinci jocuri în care nu a apărut pe teren, Benzema prindea al doilea meci în Liga Campionilor pe 26 septembrie și marca la București în meciul câștigat de Lyon cu FCSB. Al treilea gol marcat de Benzema în a treia partidă disputată în Champions League a consemnat și victoria echipei sale cu Dynamo Kiev.

Haaland a egalat pentru Salzburg în meciul cu Napoli. Sursă Foto: Hepta
Haaland a egalat pentru Salzburg în meciul cu Napoli. Sursă Foto: Hepta

De atunci, Karim Benzema a reușit 60 de goluri în Liga Campionilor și este al patrulea cel mai bun marcator din istoria competiției, la egalitate cu Robert Lewandowski. În această stagiune, Erling Haaland a înscris de 20 ori în 17 partide, iar șase dintre goluri au venit în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

ADVERTISEMENT