Fotbal international

Erling Haland, “maşina de goluri a Norvegiei”, prezentat ca noul star al lui Real Madrid! Spaniolii îl compară cu Van Basten şi Ibrahimovic!

11.10.2019 | 15:49
Erling Haland masina de goluri a Norvegiei prezentat ca noul star al lui Real Madrid Spaniolii il compara cu Van Basten si Ibrahimovic
ADVERTISEMENT

Real Madrid își continuă politica din ultimii ani în ceea ce privește cumpărarea de jucători tineri care promit încă de la vârste foarte fragede. După ce în ultimii ani am văzut cum gruparea de pe ”Santiago Bernabeu” a adus nume precum Odegaard, Rodrygo, Vinicius sau Kubo, acum o altă achiziție stă la orizont. Erling Haland, norvegianul care a ținut capul de afiș în debutul grupelor Ligii Campionilor, se anunță a fi următorul star la Madrid.

Erling Haland, “mașina de goluri a Norvegiei”, prezentat ca noul star al lui Real Madrid

La doar 19 ani, Erling Haland are cifre impresionante alături de campioana Austriei, Red Bull Salzburg. În 11 meciuri oficiale pentru echipa sa de club, Haland a marcat 18 goluri. Patru reușite dintre acestea au venit în primele două etape a grupelor UEFA Champions League: un hattrick cu Genk și un gol pe Anfield, contra campioanei Europei, Liverpool. Evoluțiile sale au atras deja atenția granzilor, iar presa iberică scrie că Realul îl va aconta.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la AS, cotidian iberic apropiat de Real Madrid, gruparea antrenată de Zinedine Zidane ar fi decisă deja să rezolve transferul lui Haland. Madridul se bazează în acest moment pe Karim Benzema, un atacant de 32 de ani, și pe Luka Jovic, un sârb de 22 de ani adus de la Eintracht Frankfurt. Suma de transfer a lui Haland nu ar reprezenta o problemă. Norvegianul a venit la Red Bull Salzburg pentru 5.000.000 de euro de la Molde, iar acum are o cotă de de piață de 12.000.000 de euro.

Haland, noul Van Basten sau noul Ibrahimovic?
Haland, noul Van Basten sau noul Ibrahimovic? Sursa foto: hetpa.ro

Haland, noul Van Basten sau noul Ibrahimovic?

Deși are doar 19 ani, Erling Haland este văzut ca un posibil viitor mare fotbalist al Europei. Spaniolii sunt împărțiți atunci când îi fac acestuia portretul. Unii îl compară cu legendarul Marco Van Basten, iar alții îl asimilează ca stil cu suedezul Zlatan Ibrahimovic.

ADVERTISEMENT

”La 1.94 metri, Haland este un adevărat tanc. Evoluțiile sale pentru Salzburg au atras atenția în Europa. A depășit recordul lui Shevchenko (21 de ani) de cel mai tânăr marcator al unui hattrick în Champions League la meciul cu Genk, iar cu Liverpool a marcat după doar patru minute de la intrarea în joc”, scriu cei de la AS.

Haland se pregătește din toate punctele de vedere pentru a călca pe urmele marilor staruri. Norvegianul ține dieta lui Cristiano Ronaldo și vrea să ajungă ca el, afirmă chiar tatăl fotbalistului: ”De când era mic Erling visa să ajungă un fotbalist de top. A făcut foarte multe sacrificii și a plecat de la 16 ani pentru a se muta la Molde. Este un profesionist, încearcă să fie la fel ca Cristiano Ronaldo. I-a copiat și dieta portughezului”.

ADVERTISEMENT