Fotbal international

Erling Haland, viitorul adversar al României, a marcat de 3 ori în Champions League. Tatăl său a jucat la Manchester City. VIDEO

18.09.2019 | 11:31
Erling Haland viitorul adversar al Romaniei a marcat de 3 ori in Champions League Tatal sau a jucat la Manchester City VIDEO
Erling Haland a marcat 3 goluri împotriva lui Genk în primul meci al grupelor Champions League. Sursă foto: hepta.ro

Erling Braut Haland a marcat 3 goluri în meciul de marți seară din grupele Champions League, câștigat de echipa sa cu 6-2, în fața lui Genk. Norvegianul este golgheterul echipei cu 17 goluri marcate în 9 partide, deși are doar 19 ani. Tânărul atacant a fost cel mai bun om de pe teren în prima partidă a echipei lui din Liga Campionilor, iar debutul fenomenal de sezon l-a propulsat în naționala mare a Norvegiei, viitoarea adversară a României.

Erling Haland a uimit pe toată lumea cu primul hattrick al sezonului din Champions League

Erling Haland este un atacant de mare perspectivă, pe care norvegienii îl aseamănă cu Tore Andre Flo, fostul atacant al lui Chelsea, care făcea furori în Premier League la începutul anilor 2000. Viitorul adversar al României din calificările pentru Campionatul European din 2020, are un start incredibil de sezon, și a înscris 17 goluri în 9 meciuri.

Pe lângă tripla marcată în partida cu belgienii de la Genk, Haland a înscris tot 3 goluri în ultimul meci din campionatul Austriei, în victoria 7-2 de pe teren propriu cu TSV Hartberg. Atacantul a fost transferat în ianuarie de Red Bull Salzburg de la formația din norvegiană, Molde. În sezonul trecut, Erling a jucat doar 2 meciuri pentru austrieci, dar a reușit să marcheze o dată.

  • 5.000.000 a costat transferul lui Erling Haland de la Molde la Red Bull Salzburg

A înscris 9 goluri într-un singur meci

Atacantul norvegian s-a făcut remarcat într-un meci disputat în această vară de Norvegia la Campionatul Mondial U20. Erling Haland a marcat de 9 ori împotriva naționalei Honduras, iar Norvegia a câștigat partida cu 12-0. În urma turneului final de succes pentru el, Haland a primit premiul de golgheterul competiției, însă norvegienii nu au trecut de faza grupelor.

Pentru Molde, Erling Haland a jucat în total 50 de partide, în care a reușit să marcheze de 20 de ori. Chiar dacă nu a reușit să câștige niciodată titlul cu Molde, tânărul atacant a primit distincția de golgheter al campionatului norvegian.

  • 19 ani a împlinit Erling Haland pe 21 iulie
Erling Haland, viitorul adversar al României. Sursă foto: hepta.ro
Erling Haland, viitorul adversar al României. Sursă foto: hepta.ro

Tatăl său a jucat la Manchester City, dar s-a lăsat de fotbal din cauza lui Roy Keane

Tatăl său, Alf-Inge Haland a fost fotbalist profesionist și a jucat în Premier League la Leeds United și Manchester City. De asemenea, a jucat și în naționala Norvegiei, unde a avut 34 de selecții. Din păcate pentru el, un meci cu Manchester United i-a încheiat cariera, mai exact Roy Keane, fostul mijlocaș al „diavolilor roșii”, care a avut o intrare criminală asupra lui. Faultul lui Roy Keane este considerat unul dintre cele mai dure lovituri din istoria fotbalului, dar fostul căpitan al lui Manchester United nu are nicio mustrare de conștiință, atunci când i se aduce aminte că i-a sfârșit cariera lui Alf-Inge.

„Sunt lucruri pe care le regret în viață, dar nu accidentarea lui. L-am lovit tare, dar era și mingea acolo (cred). Nici măcar în vestiar nu am avut nicio remușcare. El a primit doar ce merita, pentru că în meci mă tot enervase. După faptă și răsplată, așa mă comport eu”, a scris Roy Keane în autobiografia sa.

  • 12.000.000 de euro este cota de piață a lui Erling Haland, conform transfermarkt.com