Sport

Ermal Krasniqi a semnat cu Sparta Praga! Cât încasează exact Rapid + detaliile contractului kosovarului. Update exclusiv

Ermal Krasniqi a plecat oficial de la Rapid. Dan Șucu a ajuns la un acord cu Sparta Praga pentru a-și ceda fotbalistul la campioana Cehiei.
07.06.2024 | 19:18
Ermal Krasniqi a semnat cu Sparta Praga Cat incaseaza exact Rapid  detaliile contractului kosovarului Update exclusiv
Ermal Krasniqi s-a transferat la Sparta Praga. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
07-06-2024
16:23

Ermal Krasniqi s-a transferat oficial la Sparta Praga 

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Ermal Krasniqi a efectuat vineri, 7 iunie, vizita medicală la Sparta Praga. Procedura a fost doar o formalitate, iar kosovarul a devenit oficial noul jucător al campioanei Cehiei.

De altfel, Rapid a anunțat oficial despărțirea de Ermal Krasniqi, printr-un mesaj pe care l-a postat pe paginile oficiale de social media.

 

Sparta Praga și Rapid au ajuns la un acord privind transferul lui Ermal Krasniqi. FANATIK a aflat detaliile mutării și suma reală de transfer pe care Dan Șucu a obținut-o pentru fotbalistul din Kosovo.

Ermal Krasniqi s-a transferat la Sparta Praga! Detaliile contractului

Aventura lui Ermal Krasniqi la Rapid s-a încheiat după numai șase luni. Informația vehiculată în ultimele zile în spațiul media s-a adeverit. Fotbalistul a fost cumpărat de Sparta Praga, iar vineri, 7 iunie, este așteptat în Cehia pentru a face vizita medicală, din informațiile obținute de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Extrema va fi cedată la noua campioană din Cehia în schimbul sumei de 2,1 milioane de euro, conform surselor FANATIK. De asemenea, din această tranzacție, clubul patronat de Dan Șucu și-a păstrat și un procent de 15% dintr-un viitor transfer.

La noua sa echipă, Ermal Krasniqi va avea un contract pe patru ani, respectiv până în vara lui 2028. Este al șaptelea club profesionist cu care a semnat în carieră, după experiențele de la FC Malisheva, FC Llapi, KF Ferizaj, FC Ballkani, CFR Cluj și Rapid.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu a făcut profit cu Ermal Krasniqi

În iarna acestui an, Ermal Krasniqi era văzut de Rapid soluția perfectă pentru flancul stâng al atacului. Așa că Dan Șucu i-a achitat lui Nelu Varga 1 milion de euro în schimbul fotbalistului pe care CFR Cluj l-a cumpărat cu 200.000 de euro de la FC Ballkani.

Șase luni mai târziu, acționarul majoritar din Giulești a devenit autorul unui profit de 1,1 milioane de euro din vânzarea lui Krasniqi la campioana Cehiei. Această sumă se poate completa în viitor datorită bonusului de 15% pe care Rapid și l-a păstrat dintr-un viitor transfer.

ADVERTISEMENT

Atacantul și-a făcut simțită prezența în Giulești încă de la primele meciuri. Sub comanda lui Cristiano Bergodi și Bogdan Lobonț, În cele 17 partide pe care le-a evoluat pentru Rapid, în Superliga și în Cupa României, a izbutit să înscrie 6 goluri, toate în campionat, și să ofere 3 pase decisive.

Ermal Krasniqi poate juca împotriva lui FCSB

Chiar dacă din sezonul viitor nu va mai juca în derby-urile cu FCSB, Ermal Krasniqi nu a scăpat definitiv de rivala din București. Kosovarul poate întâlni clubul patronat de Gigi Becali cu o altă ocazie.

ADVERTISEMENT

Mai precis, noua campioană a Cehiei va intra direct în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Cum este cap de serie, Sparta Praga se poate duela cu echipa pregătită de Elias Charalambous și Mihai Pintilii chiar în turul al doilea, dacă roș-albaștrii se vor impune în turul 1 preliminar.

Krasniqi are un procentaj foarte bun cu FCSB. Sezonul trecut, din cele 6 goluri pe care le-a marcat în Superliga, două au fost în poarta rivalilor. L-a învins pe Ștefan Târnovanu în succesul categoric cu 4-0, dar și în remiza 2-2, în meciul tur din play-off.

  • 1,6 milioane de euro este cota de piață a lui Ermal Krasniqi, potrivit publicației Transfermarkt
  • 4 prezențe a bifat fotbalistul în naționala statului Kosovo
ADVERTISEMENT