Fotbal international

Ernesto Valverde, ultima zi la Barcelona?! Antrenorul spaniol a fost băgat în şedinţă de conducătorii clubului

12.01.2020 | 20:08
Ernesto Valverde ultima zi la Barcelona Antrenorul spaniol a fost bagat in sedinta de conducatorii clubului
ADVERTISEMENT

Eşecul Barcelonei în Supercupa Spaniei ar putea să-i fie fatal lui Ernesto Valverde, iar oficialii catalani deja îi caută înlocuitor. Presa spaniolă a anunţat că Xavi este principalul nume pe lista oficialilor formaţiei de pe “Camp Nou”, iar Al Sadd recunoaşte că există negocieri pentru antrenorul spaniol.


UPDATE, 13 ianuarie, ora 20.09. De câteva ore, şefii Barcelonei şi Ernesto Valverde sunt la sediul clubului unde se pune la cale plecarea tehnicianului. Toată presa spaniolă anunţă sunt ultimele ore ale lui Valverde ca antrenor al catalanilor. Se avansează şi numele unui posibil înlocuitor: Quique Setien, fostul antrenor al lui Betis Sevilla.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 ianuarie, ora 19:00 / Mundo Deportivo a anunţat că Xavi a refuzat pentru moment oferta Barcelonei. Fostul internaţional spaniol s-a întâlnit duminică cu Eric Abidal şi Oscar Gru şi le-a transmis că vrea să-şi ducă la bun sfârşit contractul cu Al Sadd şi că ar fi dispus să preia echipa abia din vară.


Ernesto Valverde ar putea să fie înlocuit cu Xavi la Barcelona

Oficialii lui Al Sadd au anunţat că există negocieri între Barcelona şi Xavi, antrenorul formaţiei din Qatar, pentru înlocuirea lui Ernesto Valverde. Tehnicianul de 55 de ani este contestat după ce catalanii au ratat calificarea în finala Supercupei Spaniei.

ADVERTISEMENT

“Există negocieri între Xavi şi Barcelona. Noi vrem să-i urăm succes oriunde îşi va dori să meargă”, a declarat Muhammad Ghulam Al Balushi, directorul sportiv al lui Al Sadd, înainte de meciul pe care echipa antrenată de fostul internaţional spaniol l-a jucat sâmbătă în Cupa Qatarului.

Oficialii Barcelonei au ajuns sâmbătă în Qatar

Sâmbătă, în ziua anunţului făcut de Muhammad Ghulam Al Balushi, Eric Abidal, director tehnic, şi Oscar Grau, CEO al clubului Barcelona, au ajuns în Qatar. După dezvăluirea făcută de oficialul lui Al Sadd, cei doi se pare că au o dublă misiune în Qatar.

ADVERTISEMENT

În aceste zile, Ousmane Dembele se recuperează după o accidentare în Qatar, iar cei doi l-au vizitat pe internaţionalul francez. Cu toate acestea, după anunţul făcut de Al Balushi, Abidal şi Grau se vor ocupa de negocierile iniţiale cu Xavi. Fostul internaţional spaniol are o cotă de 1,50 pentru a-i lua locul lui Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde, cifre foarte slabe de când a preluat-o pe Barcelona

Fanii Barcelonei sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de Ernesto Valverde. Catalanii au fost eliminaţi într-un mod umilitor în ultimele două sezoane din Liga Campionilor, când jucătorii de pe “Camp Nou” şi-au bătut joc de avantajul obţinut în manşa tur cu AS Roma în 2018 şi cu Liverpool în 2019.

ADVERTISEMENT

În plus, Ernesto Valverde a câştigat doar patru trofee în cele două sezoane şi jumătate petrecute la Barcelona. Antrenorul de 55 de ani a cucerit până acum două titluri în La Liga, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă, fiind mult în urma lui Pep Guardiola sau a lui Luis Enrique la capitolul trofee obţinute.

Semifinala cu Atletico Madrid din Supercupa Spaniei pare că i-a decis soarta lui Ernesto Valverde. Barcelona a condus cu 2-1 până în minutul 81, însă madrilenii au întors scorul şi au obţinut calificarea în finală.

“A fost un meci intens. Am dominat jocul şi am fi fost în avantaj dacă fructificam ocaziile din prima repriză. A părut că deţinem controlul meciului, dar pe final nu a mai fost aşa. Toate golurile pe care le-am primit au venit în urma unor greşeli ale noastre. Atletico a făcut un meci foarte bun”, spunea Valverde la finalul meciului.

ADVERTISEMENT