Fotbal international

Soarta lui Ernesto Valverde la Barcelona a fost pecetluită. Două nume mari pe lista înlocuitorului

09.05.2019 | 11:20
Soarta lui Ernesto Valverde la Barcelona a fost pecetluita Doua nume mari pe lista inlocuitorului

Soarta antrenorului Ernesto Valverde la Barcelona pare că a fost pecetluită. Deşi preşedintele clubului catalan nu s-a grăbit să îl decapiteze public pe tehnicianul care va intra în istoria grupării blau-grana ca fiind singurul ce a reuşit uriaşa contraperformanţă de a fi eliminat două ediţii la rând după ce echipa sa a câştigat primul meci de acasă la trei goluri diferenţă, decizia lui Josip Bartomeu a fost luată.

Ernesto Valverde nu va continua cu Barcelona. Două nume mari sunt pe lista catalanilor

“Acum suntem cu toţii dezamăgiţi de această eliminare. Trebuie însă să ne adunăm repede forţele pentru că mai este de jucat finala Cupei cu Valencia. Sunt zile grele pentru toţi, dar trebuie să ridicăm frunţile. Va fi timp pentru a reflecta pe îndelete şi cu calm. Nu putem ocoli faptul că pentru al doilea an consecutiv am fost reduşi la tăcere de o noapte dezastruoasă, la fel ca la Roma. Cu siguranţă antrenorul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat.”

Barcelona nu pare convinsă că a continua cu Ernesto Valverdear fi o soluţie bună pe mai departe, deşi tehnicianul mai are un an de contract cu gruparea catalană. Are însă nevoie de un antrenor care să ştie să ţină în mână un vestiar plin de vedete şi alegerea din acest punct de vedere nu poate fi una uşoară.

Barcelona l-ar putea aduce pe antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri
Barcelona l-ar putea aduce pe antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri

Juventus încă nu s-a hotărât în privinţa lui Max Allegri

Potrivit cotidianului italian La Stampa, publicaţie care apare la Torino, Juventus încă nu s-a decis la rându-i dacă va merge mai departe cu Massimiliano Allegri, deşi are şase titluri consecutive. Juve vrea mai mult şi la capitol de Champions League Allegri nu l-a convins pe preşedintele Andrea Agnelli. Dacă va pleca Allegri este una dintre opţiunile importante ale Barcelonei.

Eric ten Hag este un alt nume posibil, jocul lui Ajax încântând pe multă lume
Eric ten Hag este un alt nume posibil, jocul lui Ajax încântând pe multă lume

La Juventus ar urma să ajungă fie Antonio Conte, care a mai fost, Simone Inzaghi sau Sinişa Mihajlovic. Însă Barcelona nu s-a oprit doar la pista Allegri. Un nume care a prins multă forţă în ultimul timp este cel al antrenorului lui Ajax, Eric ten Hag, care a construit o echipă foarte frumoasă la Amsterdam. Iar şcoala olandeză de antrenori a dat mulţi tehnicieni de valoare pe Nou Camp, începând cu Johan Cruyff şi continuând cu Louis van Gaal sau Frank Rijkaard.