Eroare imensă de arbitraj la meciul Cosenza-Empoli din Serie B. Mingea a intrat un metru în poartă, dar arbitrii nu au validat golul. VIDEO

Ionut Neamţu    Adrian Baciu   
în Fotbal international
26/12/2019, 16:52
Eroare imensă de arbitraj la meciul Cosenza-Empoli din Serie B. Mingea a intrat un metru în poartă, dar arbitrii nu au validat golul. VIDEO
Eroare imensă de arbitraj la meciul Cosenza-Empoli din Serie B. Captură foto: Twitter

Partida Cosenza – Empoli, contând pentru etapa a 18-a din Serie B, s-a încheiat cu succesul gazdelor, scor 1-0, dar și cu un mare scandal de arbitraj, după ce oaspeților le-a fost refuzat un gol perfect regulamentar marcat în minutele de final ale meciului.

Eroare imensă de arbitraj la meciul Cosenza-Empoli din Serie B. Mingea a intrat un metru în poartă, dar arbitrii nu au validat golul

Etapa de Boxing Day din Serie B a început pe Stadio ”San Vito” din Cosenza, acolo unde echipa gazdă a primit vizita celor de la Empoli, un duel între două echipe din a două jumătate a clasamentului.

Gazdele au început mai bine meciul și au deschis scorul prin Baez în minutul 12. Empoli a început apoi o cursă pentru egalare, iar în minutul 80 a primit o cruntă lovitură, Laribi fiind eliminat. Acest roșu nu avea să se compare însă cu decizia scandaloasă a arbitrilor din minutul 83.

Cu șapte minute înainte de final, Samuele Ricci prinde un șut de zile mari de la peste 25 de metri, cu stângul, mingea intră un metru în poarta gazdelor, însă centralul Ivano Pezzuto, și nici asistentul, nu văd ceea ce a văzut un întreg stadion.

În loc să fie 1-1, brigada de arbitri a închis ochii la reușita lui Ricci, iar Empoli a plecat acasă învinsă cu 0-1 de Cosenza. În Serie B nu există nici VAR, și nici tehnologie de linia porții, precum în Serie A.

Un ”gol fantomă” a învins-o pe Empoli la Cosenza

Imediat după decizia scandaloasă de arbitraj de la Cosenza, Gazzetta dello Sport a titrat: ”Un gol fantomă a învins-o pe Empoli în Serie B”. Italienii amintesc fanilor de un celebru gol anulat lui Muntari în 2012.

În urmă cu șapte ani, Muntari a marcat un gol perfect valabil contra celor de la Juventus pe San Siro, însă arbitrul a decis că mingea nu a trecut linia porții lui Buffon, deși pe reluare s-a văzut contrariul.

Fanii au explodat în mediul virtual după faza de la Cosenza

În mediul online, fanii au luat foc după decizia luată de arbitrul Ivano Pezzuto. ”Scandalos! Scandalos! Nu se poate așa ceva. Mingea a depășit clar linia porții”, a scris un fan.

Un alt suporter a acuzat federația italiană: ”Așa se întâmplă atunci când nu ai tehnologie de linia porții în campionat”.

Închide ×