News

Eroare uriașă într-un spital din Austria. Unui pacient i-a fost amputat piciorul greşit: ”Suntem șocați!”

Eroare medicală de proporții în Austria. Medicii unui spital din nordul țării i-au amputat piciorul greșit unui pacient internat în unitate.
20.05.2021 | 22:59
Eroare uriasa intrun spital din Austria Unui pacient ia fost amputat piciorul gresit Suntem socati
ADVERTISEMENT

Medicii unui spital din orașul austriac Freistadt au comis o gafă de proporții în timpul unei intervenții chirurgicale extrem de complicate.

Dintr-o eroare de neînțeles, aceștia i-au amputat, joi, unui pacient, piciorul greşit. Ulterior, unitatea medicală a afirmat că o eroare umană stă la baza acestei ”greşeli tragice”, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Eroare de proporții a medicilor unui spital din Austria. Au amputat piciorul greșit unui pacient

Într-un comunicat emis ulterior, Clinica Freistadt, situată într-un oraș cu același nume din nordul țării, anunța că pacientul, o persoană în vârstă de 82 de ani, suferea de multe boli.

Afecțiunile extrem de grave de care suferea bărbatul i-au afectat picioarele, până la punctul în care piciorul stâng a necesitat amputarea, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

În loc să intervină la piciorul stâng, cei din echipa chirurgicală implicată în operație i-au amputat dreptul.

Eroarea s-a petrecut, spune unitatea medicală implicată în această gafă impardonabilă, cu puțin timp înainte de demararea operației.

ADVERTISEMENT

”Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în ciuda standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a spus clinica.

Conducerea unității austriece a adăugat că greşeala a fost observată prima dată în timpul schimbării bandajului, joi dimineaţă.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, greșeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanțe nefericite”, a mai spus clinica, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele.

Pacientul din Austria urmează să fie supus unei noi operații: îi va fi amputat și piciorul stâng

În ceea ce-l privește pe ghinionistul vârstnic din Austria, acestuia i s-a oferit asistenţă psihologică şi în orele care urmează trebuie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng, cel care trebuia tăiat în primă fază.

”Operaţia este planificată în scurt timp”, a mai spus clinica din orașul Freistadt în același comunicat emis joi și citate de Reuters. Până în acest moment, nu se știe dacă pacientul lezat de eroarea medicilor austrieci va deschide sau nu un proces împotriva acestora.

ADVERTISEMENT