Sport

Eroi de împrumut! Sheriff Tiraspol a îngenuncheat-o pe Real Madrid cu doi anonimi care au cota sub 1.000.000 de euro

Sheriff Tiraspol a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor şi a învins-o pe Real Madrid, scor 2-1. Autorii celor două goluri erau anonimi până la performanţa de pe "Santiago Bernabeu".
29.09.2021 | 09:29
Eroi de imprumut Sheriff Tiraspol a ingenuncheato pe Real Madrid cu doi anonimi care au cota sub 1000000 de euro
ADVERTISEMENT

Jasur Jakhshibaev şi Sebastien Thill erau doi jucători anonimi pentru marele fotbal european, însă au devenit vedete peste noapte. Eroii victoriei lui Sheriff Tiraspol cu Real Madrid au trăit cea mai frumoasă noaptea din carierele lor de fotbalişti, chiar dacă, împreună, au o cotă de piaţă de 900.000 de euro.

Sheriff Tiraspol a îngenuncheat-o pe Real Madrid cu doi jucători împrumutaţi

Sheriff Tiraspol a dat lovitura pe “Santiago Bernabeu” cu doi jucători împrumutaţi. Jasur Jakhshibaev a fost adus special pentru meciurile din grupele Ligii Campionilor şi a fost împrumutat de la Legia Varşovia până în vara anului viitor. Atacantul din Uzbekistan nu intra în planurile lui Czeslaw Michniewicz la formaţia poloneză, unde a jucat un singur meci în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Cotat la 500.000 de euro, sumă pe care Gareth Bale o câştigă într-o săptămână la Real Madrid, fotbalistul de 24 de ani a evoluat la formaţii puţin cunoscute până în prezent. Jasur Jakhshibaev a debutat la Pakhtakor Taşkent, AGMK, Energetik-BGU şi Şahtior Soligorsk, iar în naţionala Uzbekistanului a bifat trei selecţii.

Jasur Jakhshibaev a fost transferat de Legia Varşovia, de la Pakhtakor Taşkent, în februarie 2021, când polonezii au pătit 300.000 de euro şi are contract cu aceştia până în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT

Sebastien Thill, drumul de la muncitor în Luxemburg la erou pe “Bernabeu”

Sebastien Thill a marcat golul victoriei pentru Sheriff Tiraspol şi trăieşte cel mai important moment din viaţa lui. Mijlocaşul ofensiv joacă la campioana Moldovei din ianuarie 2021, când a fost adus sub formă de împrumut de la Progres Niederkorn, locul 5 în sezonul trecut al primei ligi din Luxemburg.

Jucătorul de 27 de ani este cotat la 400.000 de euro, iar în ţara natală era muncitor. Pasul spre fotbalul profesionist l-a făcut în 2020, când Progres Niederkorn l-a împrumutat la Tambov, echipă care a retrogradat din prima ligă a Rusiei la finalul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când Sebastien Thill devine erou pentru echipa la care joacă. În iulie 2017, mijlocaşul marca golul prin care Progres Niederkorn o elimina pe Rangers în turul preliminar din Europa League. În plus, fotbalistul are o singură reuşită la naţionala Luxemburgului, într-o victorie cu Macedonia de Nord, scor 1-0, în preliminariile EURO 2016.

Tatăl lui Thill, adversar al Rapidului în Cupa Cupelor. Ce tatuaj are eroul lui Sheriff Tiraspol

Tatăl lui Sebastien Thill este un fost internaţional luxemburghez, iar în sezonul 1998-1999 a fost adversar al Rapidului în Cupa Cupelor. Acesta a fost integralist în dubla manşă pe care CS Grevenmacher a jucat-o împotriva giuleştenilor. Formaţia antrenată pe atunci de Mircea Lucescu s-a impus în ambele partide, cu 6-2 şi 2-0.

ADVERTISEMENT

Eroul lui Sheriff Tiraspol mai are alţi doi fraţi, ambii fotbalişti. Olivier Thill joacă din 2021 la Vorskla Poltava, iar până la 24 de ani a strâns 35 de selecţii în naţionala Luxemburgului. La formaţia din Ucraina evoluează şi Vincent Thill (21 de ani), mezinul familiei, care este considerat cel mai talentat fotbalist dintre cei trei fraţi.

Sebastien Thill este un mare pasionat de tatuaje, iar unul dintre acestea arată care era marele vis al lui. Pe gamba stângă, fotbalistul şi-a tatuat o imagine cu el, care visează la trofeul Ligii Campionilor.

Tatuajul lui Sebastien Thill

“Este cel mai frumos şi cel mai important gol din cariera mea. Suntem foarte fericiţi. Am jucat foarte bine şi am arătat că suntem curajoşi”, a spus Sebastien Thill la finalul meciului cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT