Fotbal intern

Mesajul EROILOR de la Liberec: “Fiţi ca Dortmund!”

"Este un moment în care fotbaliştii lui Dinamo pot rămîne în istorie! Au 90 de minute la dispoziţie", este mesajul transmis de foştii jucători dinamovişti pentru actualii elevi ai lui Flavius...
16.04.2014 | 00:09
Mesajul EROILOR de la Liberec Fiti ca Dortmund

“Este un moment în care fotbaliştii lui Dinamo pot rămîne în istorie! Au 90 de minute la dispoziţie”, este mesajul transmis de foştii jucători dinamovişti pentru actualii elevi ai lui Flavius Stoican înaintea partidei de joi, cu Steaua. “Spartanii” care, în 2009, au reuşit să rămînă în istoria lui Dinamo cu o victorie fantastică, în care nimeni nu mai credea: MINUNEA DE LA LIBEREC, calificare la loviturile de departajare după recuperarea incredibilă a unui 0-3 acasă la masa verde, pe terenul de joc al echipei cehe!

“Credeţi în voi şi rămîneţi în istorie!”

Pesimismul care înconjoară suflarea dinamovistă înaintea întîlnirii cu liderul Ligii 1 şi, în acelaşi timp, marea rivală, este demontat pentru FANATIK.ro de componenţi ai echipei care, sub comanda lui Dario Bonetti, a reuşit calificarea-minune de la Liberec. “Condamnaţi” să rămînă în istoria clubului, “cîinii” din 2009 au acceptat propunerea FANATIK de a transmite un mesaj de încurajare pentru Dragoş Grigore & co într-un moment tensionat de confruntarea de joi seară cu Steaua.

“Treaba e destul de simplă! Credeţi în voi, aveţi încredere în ceea ce puteţi! Acel 5-2 din tur nu exprimă valoarea lui Dinamo. Trebuie să vă aduceţi aminte de partida din campionat! Fructificaţi orice ocazie, marcaţi repede şi la sfîrşitul celor 90 de minute trebuie să rămîneţi în istorie”, decretează Florin Matache, portarul “cîinilor”, care a contribuit decisiv la succesul răsunător al lui Dinamo în urmă cu cinci ani.

“Imposibilul să devină posibil!”

Temut pentru şutul şi precizia loviturilor libere timp de şapte sezoane, în care a reuşit să înscrie peste 100 de goluri sub tricoul lui Dinamo, Claudiu Niculescu păstrează aceeaşi emoţie în glas în momentul în care vorbeşte de echipa sub culorile căreia a cunoscut gloria. “Danciule, am încredere în tine că vei şti să îi motivezi! Acesta este mesajul meu special. Cît despre băieţi, sînt convins că vor face tot posibilul să iasă cu capul sus. Să facă imposibilul posibil! Se poate, Dinamo a arătat că ştie şi poate să învingă pe oricine. Să înveţe de la Dortmund, care a reuşit o victorie de senzaţie în faţa lui Real Madrid. Trebuie ca la sfîrşitul celor 90 de minute să ieşiţi mîndri şi să priviţi victorioşi către masa fericită de suporteri”, îi transmite fostul atacant fostului său “frate” din fostul N&D.

Mesajul team-managerului Dănciulescu!

Titular în partida de la Liberec şi actual oficial al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu îi montează pe colegii săi prin prisma şansei de a rămîne în istorie dacă întorc soarta calificării în finala Cupei României. “În viaţă ai puţine şanse de a rămîne în istorie! Asta e una dintre ele. Nimic nu este imposibil, iar victoria noastră la Liberec a demonstrat acest lucru. Să nu uite că miracolele există. Avem jucători capabili să întoarcă diferenţa din tur, trebuie să intrăm pe teren cu încredere”, conturează Dănciulescu portretul unei posibile minuni.

“Minunea de la Liberec”, decisă de o rezervă!

Decisivă pentru calificarea în grupele Europa League, întîlnirea cu Slovan Liberec a însemnat pentru dinamovişti parcurgerea drumului de la agonie la extaz. După ce au fost învinşi pe teren propriu cu 2-0 de cehi, dar cu 3-0 la masa verde (sancţiune aplicată după ce meciul s-a întrerupt în minutul 87 din cauza suporterilor dinamovişti, care, turbaţi de furie din cauza evoluţiei penibile a “haitei” lui Bonetti, au invadat terenul), dinamoviştii au reuşit să facă un meci incredibil în deplasarea de la Liberec. Cu un debut fulgerător, Andrei Cristea reuşind să deschidă scorul încă din minutul 3, Dinamo şi-a continuat presiunea la poarta lui Hauzr, însă arbitrul şi lipsa preciziei au stopat majorarea diferenţei. Totul s-a spulberat pentru cehi după pauză, cînd Marius Niculae, intrat la pauză în locul lui Dănciulescu, a marcat de două ori, ducînd meciul în prelungiri şi, ulterior, la penalty-uri. “Noi am simţit că le tremură picioarele din meciul tur. La 2-0 în Cehia, ştiam că totul a fost tranşat în favoarea noastră”, au dezvăluit dinamoviştii. Înaintea partidei din Cehia, unul dintre cei foarte puţini care credeau posibilă o răsturnare de scor era, culmea, tocmai “duşmanul” stelist Gigi Becali! “Dinamo poate face minunea să înscrie trei goluri, cel puţin, la Liberec. Desigur, asta doar dacă se va întîmpla o minune”, declara latifundiarul din Pipera înainte de partida retur dintre Slovan şi Dinamo.

Dinamo la Liberec:

Matache – Molinero, Moţi, Dr. Grigore, Diabate – Zicu, Kone, Boştină, Ad. Cristea (Torje 65) – Dănciulescu (M. Niculae 46), A. Cristea (Cl. Niculescu 77). Antrenor: Dario Bonetti. Au marcat: Andrei Cristea (3), Marius Niculae (58, 82) .

La penaltiuri au înscris M. Niculae, Boştină, Torje, Cl. Niculescu, Moţi, Dragoş Grigore, D. Kone, Diabate, Molinero. Zicu a ratat a doua lovitură de departajare, dar Gecov l-a imitat la al patrulea penalty, iar portarul Matache a reuşit să apere şutul lui Liska la 9-8 pentru Dinamo şi a calificat echipa în grupele Europa League!

“Orice ar fi, Dinamo nu trebuie să piardă! Trebuie să arate că poate răsturna orice pronostic”

Claudiu Niculescu, fost jucător al lui Dinamo

 

Tags: