Fotbal international

Eroul Australiei la CM 2022 joacă în liga a doua din Japonia şi acum 11 ani era semi-profesionist! A adus a treia victorie a “cangurilor” la Mondiale

Mitchell Duke este eroul Australiei la CM 2022, după ce marcat singurul gol al meciului cu Tunisia. Atacantul joacă în liga a doua din Japonia.
26.11.2022 | 18:07
Eroul Australiei la CM 2022 joaca in liga a doua din Japonia si acum 11 ani era semiprofesionist A adus a treia victorie a cangurilor la Mondiale
Mitchell Duke a devenit eroul Australiei după golul cu Tunisia de la CM 2022
ADVERTISEMENT

Australia a învins-o pe Tunisia, scor 1-0, şi speră la o calificare în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Mitchell Duke a fost eroul “cangurilor”, după ce a înscris golul victoriei.

Mitchell Duke, moment istoric în Tunisia – Australia 0-1. Primul macator din ligile inferioare la un Campionat Mondial

În minutul 23 al meciului Tunisia – Australia 0-1, Mitchell Duke a deschis scorul, cu o lovitură cu capul, după o minge deviată venită de la Craig Goodwin. Atacantul de 31 de ani a devenit astfel primul marcator al unei echipe din ligile inferioare la un Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

Din august 2021, Mitchell Duke joacă pentru Fagiano Okayama, o echipă din liga a doua a Japoniei, după ce a părăsit-o pe Al Taawoun. De altfel, australianul are în CV doar numele unor echipe exotice din Australia sau Japonia, precum Parramatta Eagles, Central Coast Mariners, Blacktown City FC, Shimizu S-Pulse şi Western Sydney Wanderers.

La începutul carierei, în 2011, Mitchell Duke a fost împrumutat de Central Coast Mariners la Blacktown City, o echipă semi-profesionistă din Australia. După cele câteva luni petrecute la această formaţie, la 21 de ani, atacantul a semnat primul contract profesionist din carieră.

ADVERTISEMENT

Mitchell Duke a strâns 23 de selecţii la naţionala Australiei şi a marcat 9 goluri. După primele meciuri bifate în 2013, atacantul a aşteptat şase ani pentru a revenit în selecţionata “cangurilor”.

  • 800.000 de euro este cota de piaţă a lui Mitchell Duke

Mitchell Duke a adus a treia victorie a Australiei la Campionatul Mondial

Australia este la cea de-a şasea participare la Campionatul Mondial, însă până acum a bifat doar 3 victorii în 18 meciuri. La prima ediţie, în 1974, “cangurii” au părăsit competiţia cu 1 remiză şi 2 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Prima victorie a venit la Campionatul Mondial 2006, când Australia a învins Japonia, scor 3-1, şi a ajuns până în optimile de finală. Cea mai bună peformanţă la un turneu final de CM a fost încheiată după înfrângerea cu Italia, din optimi, venită în urma unui gol marcat de Francesco Totti în minutul 90+5.

Ultima victorie, până la succesul cu Tunisia, fusese consemnată la Campionatul Mondial din 2010, când Australia a învins Serbia, scor 2-1, în ultimul meci din faza grupelor. Atunci, selecţionata “cangurilor” a ratat calificarea în optimile de finală din cauza golaverajului mai slab.

ADVERTISEMENT

La ultimele participări la Campionatul Mondial, ediţiile din 2014 şi 2018, Australia a înregistrat, în total, 1 remiză şi 5 înfrângeri. Acum, în Qatar, australienii visează la o calificare în optimile de finală, însă misiunea se anunţă foarte grea, din moment ce în ultima etapă vor întâlni Danemarca.

ADVERTISEMENT