ADVERTISEMENT
Sport

Eroul din Danemarca, marcat de accidentul lui Christian Eriksen: „Nu o să uit niciodată ziua aceea”

Simon Kjaer nu va uita prea curând ziua în care bunul său prieten și coleg a văzut moartea cu ochii, dar se simte ușurat la gândul că „acum e bine, cu familia”.
Autor: Bogdan Solomon | 21.06.2021 | 08:58
Eroul din Danemarca, marcat de accidentul lui Christian Eriksen: „Nu o să uit niciodată ziua aceea”
Simon Kjaer nu va uita prea curând ziua în care i-a salvat viața bunului său prieten și coleg. Sursa foto: Twitter

La mai bine de o săptămână de la accidentul care îi putea aduce moartea lui Christian Eriksen, căpitanul naționalei de fotbal a Danemarcei a rememorat, vizibil emoționat, acel episod cutremurător, declarându-se ușurat că bunul său prieten și coleg s-a refăcut în totalitate.

ADVERTISEMENT

Nu o să uit niciodată ziua aceea, dar sunt mândru de cum ne-am descurcat”, este mărturia cât se poate de sinceră a lui Simon Kjaer, nimeni altul decât omul care a avut un rol esențial în salvarea mijlocașului legitimat la campioana Italiei, Inter Milano.

Dându-și seama de gravitatea situației, acesta a intervenit imediat, eliberându-i căile respiratorii, după care l-a așezat într-o poziție corespunzătoare, astfel încât să nu-și înghită limba. Ba chiar a efectuat primele manevre de resuscitare și, de îndată ce medicii și-au făcut apariția pe gazon, le-a cerut coechipierilor să formeze un „zid” în jurul lui, pentru a evita ca acele scene dramatice să fie fotografiate sau filmate.

ADVERTISEMENT

I-a salvat viața lui Eriksen, dar a rămas marcat de acele momente cutremurătoare

Nu o să uit niciodată ziua aceea. Acum Christian e bine, este cu familia, noi toți am reacționat ca o echipă, fiecare cum este potrivit în funcție de persoana sa. Sunt mândru de cum ne-am descurcat.

Îmi place să-i ajut pe ceilalți, să fiu disponibil. Ca echipă am discutat mult între noi, ne-am concentrat pe lucrurile mici și pe ce s-a întâmplat săptămâna trecută”, a declarat Simon Kjaer în cadrul conferinței premergătoare ultimului meci din grupa B, împotriva Rusiei. Acesta este programat luni, 21 iunie, la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

I-a cucerit pe fanii lui AC Milan și ar putea primi banderola de căpitan

Emoționați până la lacrimi de gestul său, suporterii lui AC Milan, club la care este legitimat fundașul central, își doresc acum să-i fie oferită banderola de căpitan. Chiar și conducerea ia în calcul această decizie, având în vedere că viitorul lui Alessio Romagnoli alături de „diavoli” a devenit incert.

În altă ordine de idei, Dorin Goian a evoluat alături de Kjaer în perioada petrecută la Palermo și are numai cuvinte de laudă, atât pentru caracterul său, cât și pentru felul în care a când și-a văzut colegul prăbușit pe gazon.

ADVERTISEMENT

Era încă tânăr pe atunci, dar avea calități fotbalistice incredibile. Era un jucător de vestiar, nu deranja pe nimeni. Faptul că a fost pus căpitan la națională Danemarcei confirmă caracterul lui.

Comportamentul lui e un exemplu pentru toți. E lider, a demonstrat-o. Știa şi manevrele de prim ajutor. Mă bucur că a avut reacția pe care a avut-o, va fi mult mai apreciat.

ADVERTISEMENT

A fost şi cu ideea cercului în jurul lui Eriksen pentru a obstrucționa filmarea, care a fost o idee foarte bună.”, a declarat fostul internațional român.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1