Fotbal international

Eroul din poarta Marocului la Cupa Mondială a dat probe la o echipă din România! Lăsat să plece înainte de debutul oficial

Yassine Bounou, portarul naționalei Marocului, a dat probe la o echipă din România, însă nu a apucat să debuteze în primul eșalon al fotbalului românesc.
23.12.2022 | 21:12
Eroul din poarta Marocului la Cupa Mondiala a dat probe la o echipa din Romania Lasat sa plece inainte de debutul oficial
Yassine Bounou, semifinalist cu Maroc la Cupa Mondială, a dat probe la Ceahlăul Piatra Neamț. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Yassine Bounou, eroul din poarta Marocului la Cupa Mondială din Qatar, a dat probe la Ceahlăul Piatra Neamț în 2015, însă nu a apucat să debuteze oficial pentru moldoveni. Bono a fost decisiv între buturile africanilor în drumul spre calificarea în semifinalele Campionatului Mondial 2022.

Yassine Bounou, semifinalist cu Maroc la Cupa Mondială, a dat probe la Ceahlăul Piatra Neamț în 2015

Yassine Bounou a contribuit decisiv la performanța Marocului, care a devenit prima națiune africană care se califică în semifinalele Cupei Mondiale. Titular la Sevilla, portarul marocan a dat probe în 2015 pentru Ceahlăul Piatra Neamț, potrivit ZCH News.

ADVERTISEMENT

La nici 25 de ani, în februarie 2015, Bono a ajuns în probe la Ceahlăul Piatra Neamț de la Atletico Madrid. Ibericii îl transferaseră pe Bono pentru echipa secundă a formației lui Diego Simeone de la Wydad AC, echipă din campionatul marocan.

„Călăul” Spaniei la loviturile de departajare în meciul din optimile Cupei Mondiale, Bono a participat cu Ceahlăul Piatra Neamț în cantonamentul din Monterosi, Italia, a revenit în România, însă nu a rămas în lotul moldovenilor.

ADVERTISEMENT

Bono a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamț într-un meci amical

Totuși, portarul Sevillei și-a trecut în cont o apariție pentru Ceahlăul Piatra Neamț într-un meci amical al echipei pregătite pe atunci de brazilianul Ze Maria contra fostei formații italiene Lupa Roma FC.

Yassine Bounou a revenit în Spania, la Real Zaragoza pentru care a evoluat 38 de meciuri. Înainte de a ajunge în lotul Sevillei, Bono a jucat timp de trei sezoane în tricoul celor de la Girona, în perioada 2016-2019.

ADVERTISEMENT

Bono a fost aproape să fie desemnat cel mai bun portar de la Cupa Mondială, însă premiul a fost revendicat de Emiliano Martinez, campion mondial cu Argentina. Yassine Bounou a adunat 16 apariții pentru Sevilla în acest sezon, dintre care 4 apariții în Liga Campionilor.

Yassine Bounou, gest superb după ce a fost ales omul meciului împotriva Portugaliei

În sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Maroc a eliminat-o pe Portugalia, scor 1-0 într-un meci în care Bono a păstrat din nou poarta intactă și a fost ales omul meciului.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, portarul marocan a ales să-i ofere premiul lui Youssef En Nesyri, autorul golului decisiv în privința calificării. „Echipa asta nu are limite și, sincer să fiu, nu am niciun cuvânt prin care aș putea să descriu această realizare sau ce se întâmplă acum.

Le mulțumesc fanilor pentru susținere și le mulțumesc coechipierilor mei pentru efortul făcut, în ciuda problemelor medicale cu care se confruntă unii dintre ei”, era mesajul lui Bounou.

ADVERTISEMENT