Fotbal intern

Eroul măcelului din 79: “Ţicleanu îl minţea pe arbitru că a dat gol!”

14.05.2018 | 16:25
Eroul macelului din 79 Ticleanu il mintea pe arbitru ca a dat gol
Eroul măcelului din 79 Mircea Irimescu a marcat patru goluri în meciul dintre Universitatea Craiova-Steaua, scor 10-0

Eroul măcelului din 79, Mircea Irimescu, autor a patru goluri în cea mai categorică victorie pe care Universitatea Craiova a obţinut-o cu Steaua, 10-0, este convins că un asemnea scor între cele două formaţii nu o să se mai realizeze niciodată.

Universitatea Craiova şi Steaua au oferit confruntări de marcă în fotbalul românesc în decursul anilor, dar cea mai mare umilinţă pe care fosta campioană a Europei a suferit-o în faţa oltenilor s-a întâmplat în anul 1979. Pe atunci Craiova “Maxima” era la început de drum, iar tineri precum Cârţu, Irimescu, Ţicleanu sau Geolgău începeau să îşi facă loc în marea echipă a oltenilor şi nu au ezitat să învingă Steaua cu un neverosibil 10-0.

Eroul măcelului din 79 Mircea Irimescu nu mai crede într-o asemnea victorie!

În ce competiţe s-a întâmplat acest rezultat? În anul 1979, cu prilejul a şapte decenii de la înfiinţare Federaţia Română de Fotbal a decis organizarea şi disputarea primei şi singurei ediţii a Cupei FRF, câştigătoarea urmând să reprezinte ţara noastră în Cupa Balcanică. Finala s-a disputat la Brăila între Universitatea Craiova şi Poli Iaşi, iar meciul a fost câştigat de olteni cu scorul de 4-1.

Însă în semifinale a avut loc un meci de pomină între Universitatea Craiova şi Steaua, iar jocul s-a disputat în Bănie pe stadionul Tineretului. La vremea respectivă oltenii şi roş-albaştrii nu au putut să alinieze cele mai buni garnituri. Din tabăra Craiovei au lipsit Lung, Balaci, Marcu, Ştefănescu, Purima şi Cămătaru, iar militarii nu s-au bazat pe vedetele Marcel Răducanu şi Puiu Iordănescu. Din echipa de bază a Stelei au făcut deplasarea în Bănie doar patru titulari: Necula Răducanu, Florin Marin, Aelenei şi Năstase.

Eroul măcelului din 79 Mircea Irimescu a marcat patru goluri

FANATIK.RO a luat legătura cu Mircea Irimescu, autor a patru goluri în meciul din Bănie jucat în 1979 între Universitatea Craiova şi Steaua. “Îmi aduc aminte cu mare plăcere despre meciul dintre Universitatea Craiova şi Steaua din 1979, dar acum cele două echipe din ziua de azi nu mai au nicio treabă cu echipele de atunci. Acum au apărut CSU şi FCSB sau cum naiba sunt trecute prin acte. Eu nu am nici o treabă cu echipa lui Rotaru, iar dacă lumea care merge de la stadion îi place să fie minţită, atunci nu mai este nimic de comentat. Eu ştiu foarte bine la ce echipă am jucat, iar formaţia făcută în 2013 nu are nici o legătură cu Craiova Maxima. De unde au apărut actele alea aşa peste noapte? De ce nu au vorbit până în 2013?

Revenind la meciul de care vrei să vorbim pot să îţi spun că îmi aduc aminte că eram foarte tineri noi cei din Craiova Maxima şi ambele echipe nu am jucat cu jucătorii de bază în acel meci. Dar chiar şi aşa ei îl aveau în poartă pe Rică Răducanu, iar în apărare era Florin Marin. L-au avut pe teren şi pe Aelenei, dar I-am făcut praf. I-am luat tare de la început şi i-am dat lui nea Rică goluri din toate poziţiile. După ce dădusem vreo patru goluri, marcase şi Beldeanu, iar arbitrul nu văzuse bine cine a înscris de la noi. A venit la mine şi m-a întrebat dacă am înscris tot eu, că îi era mai uşor să treacă în carnet, dar Ţicleanu care nu a dat nici un gol în meciul ăla a sărit cu gura şi i-a spus pe teren arbitrului că el a marcat. Dar după arbitrul de centru ce s-a consultat cu colegii lui l-a trecut corect ca marcator pe Beldeanu. Pentru faza asta era să îi dea galben lui Ţicleanu. Arbitrul nu a gustat deloc gluma lui. În mod sigur niciodată Craiova nu o să mai câştige cu 10-0 un meci împotriva Stelei”, a încheiat Irimescu.

În ce componenţă a jucat Universitatea Craiova

Boldici – Negrilă, Bumbescu, Tilihoi, Matei – Beldeanu, Donose, Ţicleanu – Crişan, Cârţu, Irimescu

Au marcat pentru olteni, Irimescu 4, Cârţu 2, Crişan 2, Donose, Beldeanu