Fotbal international

“Eroul” Tabarez îşi continuă aventura pe banca Uruguay-ului! Veteranul a primit un nou contract

22.09.2018 | 16:37
Eroul Tabarez isi continua aventura pe banca Uruguayului Veteranul a primit un nou contract
ADVERTISEMENT

Oscar Tabarez, selecţionerul naţionalei din Uruguay, este unul dintre cei mai respectaţi oameni la Montevideo, iar oficialii Federaţiei de Fotbal din Uruguay au decis să îi prelungească contractul până în 2022, atunci când ar urma să împlinească vârsta de 75 de ani.

Tehnicianul de 71 de ani se află la cârma echipei naţionale din America de Sud de mai bine de 12 ani şi are parte de un respect maxim din partea jucătorilor, a staff-ului, dar şi a Federaţiei din Uruguay. Suarez şi compania au pierdut în sferturile de finală la Campionatul Mondial din 2018, dar Tabarez va continua cel puţin încă patru ani pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Tabarez vine la meciuri cu o cârjă şi urmăreşte antrenamentele dintr-o maşinută specială

Supranumit “El Maestro”, Tabarez suferă de o boală neurologică degenerativă, sindromul Guillain-Barre, care îi restricționează libertatea de mișcare, provocând slăbiciunea mușchilor. Într-un final, sindromul poate duce la paralizie.

“Fac cât pot de multă fizioterapie și lucrez cât pot alături de doctori pentru că nu vreau să plec. Am zile când e mai bine, zile când e mai rău, dar nu sunt dureri mari”, a declarat antrenorul  naţionalei din Uruguay în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

Oscar Tabarez a reuşit în 2010 să ducă naţionala din Uruguay pe locul al patrulea la Campionatul Mondial şi este privit cu un deosebit respect de întreaga suflare fotbalistică din America de Sud pentru modul în care alege să nu renunţe la muncă, în ciuda problemelor grave.

Tabarez îşi continuă aventura pe banca Uruguay-ului! Veteranul a primit un nou contract
Tabarez îşi continuă aventura pe banca Uruguay-ului! Veteranul a primit un nou contract

Antrenorul în vârstă de 71 de ani este selecţionerul “celestilor” din 2006, după ce a mai condus naţionala sud-americană şi între 1988 și 1990. Oscar Washington Tabarez este antrenorul cu cele mai multe meciuri pe banca unei singure selecționate în istoria fotbalului, 184, şi a adus singurele victorii la CM la care a participat Uruguayul între 1970 și 2018.

ADVERTISEMENT