Erupţie vulcanică! RĂNIŢI şi trafic aerian DEVIAT

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/09/2014, 11:24
Erupţie vulcanică! RĂNIŢI şi trafic aerian DEVIAT

Un vulcan din centrul Japoniei a erupt sâmbătă rănind cel puţin opt persoane şi forţând aeronavele să devieze de la rutele obişnuite de zbor pentru a evita norul de cenuşă aruncată din crater.

Agenţia Meteorologică a declarat că erupţia vulcanului de pe Muntele Ontake, care se întinde în prefecturile Nagano şi Gifu, a izbucnit în jurul orei locale 11:53 (02:53 GMT), producând fum pe panta de sud a muntelui pe mai multe mult de trei kilometri.

“Şapte persoane au fost rănite uşor şi o persoană a suferit leziuni grave ca urmare a erupţiei”, a declarat pentru Reuters Makoto Hasegawa de la departamentul de pompieri din prefectura Nagano.

Erupţia este în curs de desfăşurare, a precizat sursa citată, menţionând că avioanele au fost redirecţionate pe alte rute pentru a evita norul de cenuşă.

Muntele Ontake, cu o înălţime de 3.067 metri, pe care se află cinci cratere vulcanice, este situat la aproximativ 100 kilometri nord-est de Nagoya. Numele său poate fi confundat cu cel al Muntelui Mitake din apropiere de Tokyo, fiind scris cu aceleaşi caractere, dar şi cu alţi munţi din Japonia al căror nume compus conţine şi cuvântul Ontake.

Sursa: romaniatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

Închide ×