Sport

Esbjerg – CSM București 32-28, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. „Tigroaicele” păstrează șanse la retur. Video

Esbjerg a câștigat cu 32-28 pe teren propriu în fața lui CSM în meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. „Tigoraicele” speră să întoarcă dubla la București.
30.04.2023 | 18:22
Esbjerg  CSM Bucuresti 3228 in turul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor la handbal feminin Tigroaicele pastreaza sanse la retur Video
Esbjerg - CSM București LIVE stream ora 17:00 în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Tigroaicele vor în Final Four!. CSM doreşte revanşa după ce a fost eliminată anul trecut de daneze tot în sferturi la un gol diferenţă. Foto sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
30-04-2023
13:58

Esbjerg - CSM București 32-28

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI: 32-28. CSM București va încerca să întoarca dubla în favoarea ei la returul de peste o săptămână de la București.

Min. 58: 31-27. Standing ovation din partea danezilor pentru echipa lor favorită, care se apropie încet, dar sigur de victorie.

Min. 53: 28-24. Campioana României încearcă să reducă din handicap, dar gazdele păstrează diferența de patru goluri

Min. 46: 26-21. Ingstad pleacă pe contraatac, dar nimerește în bară.

PAUZĂ: 17-13. Eriksson a scos la ultima fază a primei reprize. 

Min. 26: 16-13. Reistad marchează pe bandă rulantă în poarta CSM-ului. Danezele se distanțează la trei goluri. 

Min. 16: 8-6. Esbjerg s-a distanțat la două goluri. Ingstad, viitoarea jucătoare a CSM-ului, a înscris de două ori în primul sfert de oră. 

Min. 12: 6-5. Danezele au înscris de trei ori consecutiv și au preluat conducerea pentru prima oară în meci. 

Min. 9: 3-5. Siraba Dembele înscrie din extrema stângă după o fază construită excelent. 

Min. 6: 1-3. Cristina Neagu și-a început recitalul. Două goluri din două aruncări pentru interul stânga de la CSM București. Eriksson face minuni în poartă. 

Min. 3: 0-1. Primul gol al partidei a fost înscris de către Cristina Neagu. Eriksson a avut deja două parade în poarta CSM-ului.

Min. 1: 0-0. Partida a început!

Esbjerg și CSM București s-au întâlnit în sferturile Ligii Campionilor și în sezonul precedent. „Dubla” a fost câștigată de daneze la un singur gol diferență, scor 53-52 la general. 

Meciul Esbjerg – CSM București are loc duminică, 30 aprilie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul manșei tur a sferturilor de finală din Liga Campionilor la handbal feminin. Echipa pregătită de Adi Vasile a ratat în ultima etapă a celei de-a doua faze pe grupe, pierzând la Ljubljana, cu Krim, locul 1 și terminând pe poziția secundă va întâlni în dublă manșă pe danezele de la Esbjerg. Dacă ar fi câștigat grupa în sferturi am fi avut o dublă românească, CSM – Rapid și una dintre cele două ar fi dus sigur România în Final Four!

Unde se joacă meciul Esbjerg – CSM București

Întâlnirea Esbjerg – CSM București se dispută duminică, 30 aprilie, de la ora 17:00 în Blue Water Dokken, arena de 2549 de locuri din localitatea daneză, construită în 1968 și remodernizată în 2012. La meciurile de acasă Esbjerg are parte de o susținere atipică tipului de comportament mai glacial al nordicilor, sala fiind mai mareu plină și suporterii creând o atmosferă electrizantă, care pune presiune pe echipa adversă.

ADVERTISEMENT

Vor fi însă și fani ai echipei bucureștene, proveniți, pe de o parte, din rândul românilor stabiliți sau aflați la muncă în Danemarca dar cel puțin 50 de persoane vor face deplasarea și de la București, așa încât Cristina Neagu și colegele ei vor avea parte, într-o oarecare măsură, de un suport din tribună, chiar dacă nu la nivelul echipei daneze.

Cine transmite la TV partida Esbjerg – CSM București

Partida Esbjerg – CSM București se joacă duminică, 30 aprilie, de la ora 17:00, în Blue Water Dokken din Esbjerg, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 4, Orange Sport 3 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei devenită recent campioană a României, Adi Vasile, recunoștea dificultatea dublei cu echipa daneză, dar spune că echipa sa este foarte bine pregătită și montată psihic pentru a putea obține calificarea în Final Four-ul de la Budapesta, acolo unde în 2015 se încorona absolut neașteptat regina Europei. CSM vine și cu moralul ridicat de faptul că a reușit să revinâ în fruntea hadbalulului românesc după ce mai întâi HCM Râmnicu – Vâlcea și apoi Rapid s-au dovedit cele mai bune.

Cine este Esbjerg, adversara lui CSM București în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin

Team Esbjerg, adversara lui CSM Bucureşti în sferturile de finală a Ligii Campionilor la handbal feminin, este vicecampioana din ultima ediţie în Danemarca. Clubul fondat în 1991, are în palmares trei  titluri, în 2016, 2019 şi 2020 şi două Cupe. A jucat şi a pierdut două finale de Cupa EHF iar în Liga Campionilor a ajuns în  Final Four la ultima ediţie.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Jesper Jansen are la dispoziţie un lot care reprezintă un foarte puternic mixt între jucătoare daneze şi norvegiene. Marea lovitură dată în vară de Esbjerg a fost aducerea legendarei Nora Mork, norvegianca, faţă de perioada CSM Bucureşti, când a stat 95 la sută din perioada contractului accidentată, având evoluţii foarte bune. O jucătoare este însărcinată şi s-a oprit din activitate: portarul german Dinah Eckerle iar alta, Michala Moller, este accidentată.

Cote la pariuri la jocul Esbjerg – CSM Bucureşti

Poate un pic ciudat dar casele de pariuri aproape că nu dau şanse celor de la CSM Bucureşti în acest prim meci din Danemarca. Esbjerg are cotă destul de mică la victorie, 1,45 iar bucureşetencele au o cotă foarte mare, 4,00 la victorie şi la fel de mare la şansă dublă X2, 2,70.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s- au întâlnit frecvent din 2017 încoace, mai precis anul cu excepţia lui 2018. CSM are cinci victorii, Esbjerg a reuşit trei succese şi mai avem două rezultate de egalitate. Nici acum nu au uitat jucătoarele de la CSM modul dramatic în care au ratat sezonul trecut accesul la Final Four, tot în sferturi, la un singur gol diferenţă. 

ADVERTISEMENT