Fotbal intern

Eșecul de la Oslo pune în pericol calificarea la CM 2022! Cum stăm în Liga Națiunilor

11.10.2020 | 20:51
Esecul de la Oslo pune in pericol calificarea la CM 2022 Cum stam in Liga Natiunilor
ADVERTISEMENT

Eșecul înregistrat de echipa națională a României în meciul de la Oslo, din etapa a treia a Ligii Națiunilor, pune în pericol calificarea la CM 2022.

”Tricolorii” au fost învinși de Norvegia, scor 0-4, și au pierdut prima poziție a clasamentului din prima grupă a Ligii B.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland este numele care ne dădea fiori înainte de meci și atacantul Borusiei Dortmund a confirmat faptul că este într-o formă extraordinară reușind un hattrick.

Calificarea la CM 2022 e pusă sub semnul întrebării de eșecul de la Oslo

După ce au ratat participarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor după înfrângerea cu Islanda, ”tricolorii” au sperat că vor putea continua startul bun avut în Liga Națiunilor, acolo unde, după ce au remizat cu Irlanda de Nord, s-au impus în Austria.

ADVERTISEMENT

Însă, eșecul extrem de clar de la Oslo ne readuce cu picioare pe pământ și în plus îngreunează obiectivul de a ne califica la CM 2022. În acest moment, România se află urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a Mondialului din Qatar, care va avea loc în luna decembrie, dar poate pierde acest privilegiu.

Repartizarea reprezentativelor în urnele valorice se va face în funcție de clasamentul FIFA din luna noiembrie, după terminarea meciurilor din Liga Națiunilor și a finalelor din play-off-urile EURO 2021. În  clasamentul FIFA pe luna septembrie, România este a 20-a echipă europeană, ceea ce înseamnă că este ultima formație care ar prinde în acest moment urna a doua valorică. Însă, lucrurile se pot schimba, deoarece Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord, Islanda și Norvegia sunt în spatele nostru la diferență foarte mică.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația clasamentului din prima grupă a Ligii B, România a pierdut primul loc după eșecul de la Oslo, chiar în favoarea Norvegiei. În plus, ”tricolorii” pot fi depășiți și de Austria, care joacă duminică seară pe terenul Irlandei de Nord.

lna

Liga Națiunilor pote fi decisivă pentru calificarea la CM 2022

Lupta pentru primul loc nu este încheiată, deoarece pentru România urmează meciurile de pe teren propriu cu Austria și Norvegia, plus deplasarea din Irlanda de Nord. Șanse la câștigarea acestei grupe sunt în continuare, dar jocul ”tricolorilor” este cel care ne nu dă prea mari speranțe.

ADVERTISEMENT

În plus, Liga Națiunilor se poate dovedi decisivă în calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. La turneul final din 2022 se vor califica câștigătoarele celor 10 grupe din preliminariile clasice, în timp ce ocupantele locurilor doi intră într-un turneu alături de cele mai bune două câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor, care nu au obținut calificarea la turneul final sau la baraj din preliminariile clasice. Cele două formații se iau în funcție de clasamentul lor în ierarhia generală a competiției.

Cele 12 echipe de la baraj (10 locuri 2 în preliminariile clasice plus cele 2 din Liga Națiunilor) vor fi împărțite în trei mini-turnee (semifinale și finală, într-o singură manșă). Cele trei câștigătoare se vor adăuga formațiilor calificate la turneul final.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 8,50 este cota pentru „sub 0,5 goluri” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT