Fotbal intern

Eșecul din Islanda poate influența și calificarea la CM 2022! Ce îi așteaptă pe ”tricolori”

09.10.2020 | 11:36
Esecul din Islanda poate influenta si calificarea la CM 2022 Ce ii asteapta pe tricolori
ADVERTISEMENT

Eșecul echipei naționale a României din Islanda, în semifinalele barajului pentru EURO 2021, poate influența și calificarea la CM 2022.

Confruntarea de la Reykjavik s-a încheiat 2-1 după un meci în care rămânem cu multe regrete și în care trebuie să recunoaștem că  am avut puține realizări, singurul șut pe spațiul porții fiind la faza penalty-ului.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a recunoscut la finalul întâlnirii că reprezentativa noastră nu ar fi meritat să se califice după modul în care a evoluat la Reykjavik.

Calificarea la CM 2022 e în pericol după eșecul din Islanda

Pe lângă ratarea calificării la EURO 2021, eșecul ”tricolorilor” din Islanda poate influența și parcursul spre CM 2022. În acest moment, România se află urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a Mondialului din Qatar, care va avea loc în luna decembrie, dar poate pierde acest privilegiu.

ADVERTISEMENT

Repartizarea reprezentativelor în urnele valorice se va face în funcție de clasamentul FIFA din luna noiembrie, după terminarea meciurilor din Liga Națiunilor și a finalelor din play-off-urile EURO 2021.

În clasamentul FIFA pe luna septembrie, România este a 20-a echipă europeană, ceea ce înseamnă că este ultima formație care ar prinde în acest moment urna a doua valorică. Însă, lucrurile se pot schimba, deoarece Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord, Islanda și Norvegia sunt în spatele nostru la diferență foarte mică.

ADVERTISEMENT

Un aspect negativ este faptul că procentajul punctelor din play-off-ul EURO 2021 este mai mare decât cel pentru partidele din Liga Națiunilor, astfel că Slovacia, Irlanda de Nord și Islanda au avantaj în fața noastră pentru că încă mai speră la calificarea la turneul final de anul viitor. În schimb, slovacii și nord-irlandezii se vor lupta între ei pentru biletul la EURO 2021.

În acest moment, pentru România sunt decisive meciurile din octombrie și noiembrie din Liga Națiunilor. În această perioadă, ”tricolorii” vor întâlni în dublă manșă Norvegia, vor juca pe teren propriu cu Austria și în deplasare cu Irlanda de Nord. În cazul în care vor pica în urna a treia valorică, ”tricolorii” pot ajunge într-o grupă mult mai dificilă în preliminariile pentru CM 2022.

ADVERTISEMENT

În prezent, urnele pentru preliminariile CM 2022 arată astfel:

  • Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Croația, Italia, Olanda, Germania, Elveția
  • Urna 2: Danemarca, Suedia, Polonia, Țara Galilor, Ucraina, Austria, Serbia, Turcia, Rusia, România
  • Urna 3: Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord, Islanda, Norvegia, Cehia, Scoția, Bosnia-Herțegovina, Ungaria, Grecia

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 8,00 este cota pentru „scor corect: 2-0” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT