Fotbal intern

Eșecul din Islanda vine cu o veste proastă! Arena Națională găzduiește cele mai slabe meciuri la Euro

09.10.2020 | 13:09
Esecul din Islanda vine cu o veste proasta Arena Nationala gazduieste cele mai slabe meciuri la Euro
ADVERTISEMENT

România a pierdut orice șansă de calificare la Euro 2021 după ce a pierdut cu 1-2 în Islanda, la capătul unui meci foarte modest. “Tricolorii” rămân acasă chiar și când vor găzdui Campionatul European, iar ratarea calificării vine cu mai multe consecințe nefaste.

Dacă s-ar fi impus în aceste meciuri de baraj, România ar fi fost repartizată în grupa C de la Campionatul European, una din care puteam obține calificarea mai departe cu: Olanda, Ucraina și Austria.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care trei dintre aceste meciuri ar fi fost disputate pe Arena Națională, România având garantat faptul că va juca două confruntări pe propriul stadion și în fața propriilor fani, dacă pandemia o va permite.

Eșecul din Islanda vine cu o veste proastă! Arena Națională găzduiește cele mai slabe meciuri la Euro

Odată cu ieșirea din schemă a României, locul din grupa C va fi completat cu învingătoarea barajului din grupa D a Ligii Națiunilor (cea mai modestă din punctul de vedere al coeficientului). În finala pentru Euro în acest baraj se luptă Georgia cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea va ocupa ultimul loc din grupa C și atunci vom avea o grupă cu: Olanda, Austria, Ucraina și Georgia / Macedonia de Nord. Pentru fanii României care voiau să vadă meciuri de la Euro 2021 pe Arena Națională urmează alte vești proaste.

Românii vor vedea Georgia sau Macedonia de Nord pe Arena Națională!

Olanda, cea mai atractivă echipă din grupă, nu va juca niciun meci pe Arena Națională, care va programa în faza grupelor următoarele meciuri:

ADVERTISEMENT
  • 13 iunie 2021: Austria – Georgia/Macedonia de Nord
  • 17 iunie 2021: Ucraina – Georgia/Macedonia de Nord
  • 21 iunie 2021: Ucraina – Austria

Astfel, putem spune că Arena Națională programează, din păcate, printre cele mai neatractive meciuri din faza grupelor. Dacă România s-ar fi calificat, pe Arena Națională s-ar fi disputat duelurile cu Austria și Ucraina, însă nu mai este cazul.

ADVERTISEMENT

Vom avea un meci tare: Franța, Germania sau Portugalia, mari șanse să joace în optimi la București!

Însă, învingătoarea din barajul “nostru”, Islanda – Ungaria, va ocupa ultimul loc din “grupa morții”, alături de Franța, Germania și Portugalia. Pentru unguri este o miză suplimentară, în condițiile în care trei dintre aceste meciuri se joacă la Budapesta.

Totuși, Arena Națională va găzdui un meci atractiv la Euro și este vorba de singura optime de finală care se va disputa la București. Astfel, învingătoarea din grupa F (Germania, Franța, Portugalia sau Ungaria/Islanda) va evolua cu locul trei din una dintre grupele (A, B sau C).

O mare parte dintre bilete au fost vândute!

Astfel, vom avea măcar o echipă mare la București, doar dacă nu va se va întâmpla o mare surpriză și Islanda sau Ungaria vor câștiga grupa. Însă, o mare parte dintre bilete s-au vândut deja și pentru meciurile de pe Arena Națională.

Odată cu amânarea cu un an a turneului final, cumpărătorii au și posibilitatea de a rambursa biletele cumpărate și de a primi banii înapoi. La această oră sunt și multe necunoscute în ceea ce privește organizarea Euro 2021 în contextul pandemiei COVID-19.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,82 este cota pentru ”X2” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: