Sport

Eșecul lui CSM București din Liga Campionilor, analizat de un mare antrenor român: ”Jaf cu banul public! Noi le plătim și ele nu-și dau viața pe teren”

Gheorghe Tadici a analizat eșecul lui CSM București din Liga Campionilor la handbal feminin și știe de ce jucătoarele nu au ajuns în Final Four.
09.05.2024 | 19:50
Esecul lui CSM Bucuresti din Liga Campionilor analizat de un mare antrenor roman Jaf cu banul public Noi le platim si ele nusi dau viata pe teren
Gheorghe Tadici a analizat eșecul lui CSM București din Liga Campionilor la handbal feminin. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CSM București a ratat calificarea în Final Four-ul Champions League la handbal feminin după ce a pierdut în sferturi împotriva franțuzoaicelor de la Metz, cu 47-56 la general.

CSM București, obiectiv neîndeplinit

Clubul bucureștean nu a reușit să obțină performanțe importante pe plan european nici în acest sezon, în ciuda faptului că handbaliste importante ale Europei fac parte din lot.

ADVERTISEMENT

Deși neîndepliniarea obiectivului este un motiv de dezamăgire pentru conducerea lui CSM, deciziile nu au fost anunțate încă. În urmă cu un an, oficialii echipei au precizat că rămânerea lui Adi Vasile pe banca tehnică depinde de calificarea în Final Four.

Gheorghe Tadici: ”E foarte greu să explici eșecul lui CSM București din Ligă”

Situația de la CSM a fost comentată de Gheorghe Tadici, antrenorul care a cucerit argintul la CM 2005 din St.Petersburg. Acesta este de părere că investițiile de la club nu se justifică, atât timp cât ”tigroaicele” nu performează pe plan european.

ADVERTISEMENT

”E foarte greu să explici eșecul lui CSM București din Ligă, cât timp nu ești în interior, implicat în procesul de pregătire. Pe de altă parte, dacă ei consideră că obiectivele lor sunt câștigarea titlului în România, cupa și Supercupa, atunci nu e cazul să facă investiții de nivelul celor de acum.

Atenție: sunt foarte mulți bani publici! La ora actuală, se face un concurs între Primării și Consiliile Județene, iar problema asta se perpetuează de ani buni.

ADVERTISEMENT

Risipa asta de bani publici e în defavoarea handbalului, în defavoarea sportului românesc. E un adevărat jaf cu banul public, ce se întâmplă la noi, la ora actuală, în sport!

Pentru spitale, pentru pensionari, nu sunt bani, dar sunt bani pentru a-i toca degeaba în sport”, a declarat Gheorghe Tadici pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici: ”Noi le plătim și ele nu-și dau viața pe teren”

Gheorghe Tadici consideră că pentru sportul românesc nu este bine că CSM București are un număr mare de jucătoare străine și consideră că acestea nu sunt la fel de motivate când joacă la echipa de club precum sunt atunci când evoluează la loturile naționale.

”CSM București, echipa care ne reprezintă în Liga Campionilor, nu mai are identitate! Când ai 10, 12 jucătoare străine în lot, care e identitatea românească a acestei echipe? Ce legătura are cu comunitatea pe care o reprezintă?

Le-a lipsit determinarea. Mă refer la determinarea pe care o au handbalistele străine de la CSM, în momentul în care sunt la echipele lor naționale.

Practic, noi le pregătim, le plătim, le asigurăm condiții de lux și ele nu-și dau viața pe teren, când joacă pentru CSM”, a mai adăugat Gheorghe Tadici.

ADVERTISEMENT