Fotbal intern

Eșecul României în Armenia a făcut audiențe bune. Câtă lume s-a uitat la umilința ”tricolorilor”

01.04.2021 | 11:32
Esecul Romaniei in Armenia a facut audiente bune Cata lume sa uitat la umilinta tricolorilor
ADVERTISEMENT

Eșecul echipei naționale a României în Armenia a făcut audiențe bune, dar cifrele realizate de Pro X au fost totuși mult sub cele înregistrate de Pro TV la întâlnirile cu Macedonia de Nord și Germania.

”Tricolorii” au cedat cu 3-2 la Erevan după ce au condus cu 2-1 și se află după trei meciuri pe locul 4 în grupă, micșorându-și șansele de calificare la CM 2022.

ADVERTISEMENT

În primele două partide din preliminariile pentru Mondialul din Qatar, elevii lui Mirel Rădoi au fost urmăriți de peste 2,3 milioane de telespectatori.

Audiențe impresionante făcute de Pro X la meciul Armenia – România

După ce meciurile cu Macedonia de Nord și Germania au fost transmise pe Pro TV, postul din Pache Protopopescu a decis ca întâlnirea Armenia – România să fie mutată pe Pro X pentru a face loc știrilor, iar acest lucru a dus la o scădere a audienței pentru elevii lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Partida de la Erevan a fost urmărită de aproximativ 964.000 de telespectatori, mai puțin de jumătate față de primele două meciuri din preliminarii. Cu toate acestea, cifrele sunt unele extraordinare pentru postul Pro X, care a înregistrat cea mai mare audiență pe anul 2021.

România Armenia audiențe

Umilința ”tricolorilor” de la Erevan s-a clasat pe locul doi în topul audiențelor, lider fiind Știrile Pro TV. Totuși, este de remarcat că Pro X a reușit să depășească în top Observatorul de la Antena 1 și Știrile Kanal D. Mai mult, în intervalul 20:00 – 20:50, când se disputa repriza a doua a meciului Armenia – România, postul Pro X a urcat pe prima poziție în urban și comercial.

ADVERTISEMENT

Meciul naționalei lui Mirel Rădoi a fost urmărit la orașe de 565.000 de telespectatori, iar la capitolul public tânăr întâlnirea de la Erevan a ținut în fața micilor ecrane 197.000 de urmăritori.

România Armenia audiențe

România Armenia audiențe

Florin Niță a făcut meciuri memorabile în partidele pierdute cu Germania și Armenia, iar în urma acestor prestații a fost desemnat cel mai bun portar din Grupa J a preliminariilor CM 2022. Internaționalul român a avut o medie a notelor de 7,31 în primele trei etape din campania de calificare, fiind peste celebrii portari ai Germaniei, Manuel Neuer (7,10 pentru evoluțiile din partidele cu Islanda și România) și Marc-Andre ter Stegen (6,00 pentru prestația din întâlnirea cu Macedonia de Nord).

ADVERTISEMENT

Presa din Armenia a scris la superlativ despre naționala lui Joaquin Caparros după prima victorie din istorie în fața selecționatei României. Adversarii noștri au maximum de puncte după primele trei etape și visează cu ochii deschiși la turneul final din Qatar.

ADVERTISEMENT