Este bine să bei doi litri de apă pe zi, dar dacă nu poţi? Vezi la ce riscuri te expui!

Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi doi litri de lichide pe zi. Mulţi iau ca atare acest îndemn auzit pe toate canalele media, însă specialiştii spun că nu este bine....
28.09.2017 | 17:12
Este bine sa bei doi litri de apa pe zi dar daca nu poti Vezi la ce riscuri te expui
ADVERTISEMENT

Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi doi litri de lichide pe zi. Mulţi iau ca atare acest îndemn auzit pe toate canalele media, însă specialiştii spun că nu este bine.

Spotul publicitar nu spune însă că şi legumele conţin apă, la fel ca toate fructele şi multe alte alimente pe care le consumăm. Aşadar, specialiştii spun că spotul ar trebui să ne îndemne să consumăm per totl doi litri de lichid în fiecare zi. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Apa în exces pune presiune pe rinichi

“Deşi se spune că trebuie să bem zilnic minim 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forţăm să bem apă”, spune nutriţionista Mihaela Bilic. Trebuie să te fortezi să bei 2 litri de apă pe zi? Verdictul unui nutriţionist. Suntem sfătuiţi din toate părţile să consumăm doi litri de apă pe zi, însă uităm că, de cele mai multe ori, consumăm lichide şi sub alte forme.

“Toate alimentele (cu exceptia uleiului) conţin apă în proporţii diferite, fructele şi legumele fiind fruntaşe. Aşa că dacă mâncaţi ciorbă, beţi lapte sau iaurt, consumaţi fructe, legume, cafea, ceai, îngheţată, veţi avea suficiente surse de lichide în dietă. Mai adăugaţi la asta 2-3 pahare de apă, măcar câte unul la fiecare masă şi aţi făcut suma. Recomandarea cu 2 litri de lichide include şi alimentele consumate în acea zi, asa că nu vă învinovăţiţi dacă nu beţi multă apă, ca atare”, explică nutriţionista Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Nutritionista atrage atentia şi asupra excesului de apă care ne poate pune sănătatea în pericol. Bineinteles că e bine sa fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forţa zilnic să înghiti 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simţi nevoia, e un lucru greşit înteles. Sunt persoane cărora nu le e niciodata sete, care nu transpiră, al căror metabolism e “zgârcit” cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simţi umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat“.

Tags: