News

Este cel mai ghinionist candidat de la alegerile locale. A pierdut fotoliul de primar la un singur vot.

29.09.2020 | 07:35
Este cel mai ghinionist candidat de la alegerile locale A pierdut fotoliul de primar la un singur vot
ADVERTISEMENT

Alegeri dramatice într-o comună din Vrancea, acolo unde postul de primar s-a decis la un singur vot. Cei doi candidați au așteptat cu sufletul la gură numărătoarea oficială.

Povestea plină de suspans s-a petrecut în Moviliţa, o comună formată din satele Diocheți-Rediu, Frecăței, Movilița (reședința), Trotușanu și Văleni. Populația este de aproximativ 3.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Ghinionistul alegerilor locale din 2020 se numește Costel Seciu, un independent susținut de USR-PLUS. Va avea un somn agitat în următoarea perioadă știind că, dacă mai convingea un singur om, ar fi fost primar până în 2024.

Primar decis pentru un singur vot. Costel Seciu este ghinionistul zilei

Primarul în exerciţiu, Corneliu Cristian de la PNL şi secretarul comunei, Costel Seciu, un independent susţinut de USR-PLUS erau favoriți pentru alegerile locale de anul acesta.

ADVERTISEMENT

După ore lungi și calcule stresante, candidadul de la PNL și-a păstrat postul de primar din Movilița. Este al cincilea mandat consecutiv obținut de acesta.

Rezultate alegeri Movilița, județul Vrancea:

  • Corneliu Cristian (PNL) – 480 de voturi
  • Costel Seciu (USR-PLUS) – 479 de voturi

Un alt caz interesant s-a petrecut în comuna Rebra, județul Bistrița-Năsăud. Alegerile de aici vor avea nevoie de o rundă suplimentară, după ce primarul în funcție, Ștefan Danci (PSD), și candidatul PNL, Daniel Năstuță, au adunat 423 de voturi fiecare.  Pe locul trei a ieșit Iacob Gavriloaie (PMP). Acesta a fost votat de 126 de persoane. În aceste condiții, conform legii, se va organiza un nou tur de scrutin la care vor participa doar primii doi candidați.

ADVERTISEMENT

La Săliștea de Sus, în Maramureș, s-a prezentat cel mai tânăr candidat la primăria unui oraș din România. El are 25 de ani  și a candidat împotriva unui primar aflat în funcție de 18 ani.

”Oamenii de bine nu prea fac pasul înspre politică și nefăcând pasul înspre politică n-ai cum să ajungi să devii factor decizional ca să poți să transformi România într-o Românie ideală,” a afirmat Cristian Opriș.

ADVERTISEMENT