Life

Este cel mai lung drum drept din România. Milioane de oameni au trecut pe acolo fără să știe. De ce e considerat spectaculos

Cel mai lung drum drept din România este extrem de aproape de București. Cu siguranță ai trecut măcar odată pe acolo fără să știi.
25.03.2023 | 14:00
Este cel mai lung drum drept din Romania Milioane de oameni au trecut pe acolo fara sa stie De ce e considerat spectaculos
Care este cel mai lung drum drept din România. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că cel mai lung drum drept din România are peste 15 kilometri. Mulți au trecut pe acolo, însă cel mai probabil nici măcar nu au luat în seamă acest detaliu. Pe întreaga porțiune nu avem parte nici de curbe și nici de serpentine, astfel că drumul este extrem de simplu.

Un de se află cel mai lung drum drept din România

Și totuși care este cel mai lung drum drept din România? Este vorba despre drumul european E70, care se află între București și Alexandria. Astfel, dacă mergi în sudul țării, cel mai probabil ai șanse mari să treci pe acolo și să îl traversezi.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de faptul că este cel mai lung drum drept din România, acesta este și cel mai sigur dintre toate. Mai exact, există riscuri extrem de mici de producere a unor accidente rutiere în această zonă, având în vedere simplitatea drumului.

Ce lungime are drumul european E70? Vorbim despre aproape 15,8 kilometri. O distanță foarte mică dacă stăm să ne uităm la alte drumuri drepte din alte colțuri ale globului. Totuși putem considera acest drum ca un plus la infrastuctura rutieră din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ce mai trebuie să știm despre drumul E70 din România? Are două benzi, nu are gropi și poate fi considerat un drum perfect. De asemenea, în momentul în care ai intrat pe el vei vedea că ajungi în dreptul localităților Drăgănești Vlașca și Vitănești.

Care este cel mai lung drum drept din lume

Șoferii pasionați de viteză cu siguranță prețuiesc acest drum. Este practic unic în România, însă într-adevăr, nu poate fi comparat cu ceea ce au alte țări. Să aflăm deci și unde există cel mai lung drum drept din lume.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil vă așteptați să vorbim despre Arabia Saudită. Aici, Autostrada 10 este cea mai lungă porțiune din lume de drum care este complet drept. Dacă în România, drumul european E70 are peste 15 kilometri, aflați că această autostradă are în jur de 256 de kilometri.

Ea începe de la Haradh la Al Batha și traversează deșertul Rub Al-Khali. Iar înainte de construcția ei, cel mai lung drum din lume era în Australia. Era vorba despre autostrada Eyre, care deținea acest acord anterior, cu aproape 146 de kilometri de drum drept.

ADVERTISEMENT

Ce pot vedea șoferii în cei 250 de kilometri din de pe autostrada 10? Doar deșert, astfel că drumul s-ar putea să fie unul cât se poate de plictisitor. Vestea bună e că nu există curbe și nici denivelări, astfel că drumul poate să fie unul cât se poate de plăcut pentru cei care ajung acolo.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink