Life

Este cel mai lung drum drept din România. Milioane de oameni au trecut pe acolo fără să știe. De ce e considerat spectaculos

Cel mai lung drum drept din România este extrem de aproape de București. Cu siguranță ai trecut măcar odată pe acolo fără să știi.
25.03.2023 | 14:00
Este cel mai lung drum drept din Romania Milioane de oameni au trecut pe acolo fara sa stie De ce e considerat spectaculos
Care este cel mai lung drum drept din România. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că cel mai lung drum drept din România are peste 15 kilometri. Mulți au trecut pe acolo, însă cel mai probabil nici măcar nu au luat în seamă acest detaliu. Pe întreaga porțiune nu avem parte nici de curbe și nici de serpentine, astfel că drumul este extrem de simplu.

Un de se află cel mai lung drum drept din România

Și totuși care este cel mai lung drum drept din România? Este vorba despre drumul european E70, care se află între București și Alexandria. Astfel, dacă mergi în sudul țării, cel mai probabil ai șanse mari să treci pe acolo și să îl traversezi.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de faptul că este cel mai lung drum drept din România, acesta este și cel mai sigur dintre toate. Mai exact, există riscuri extrem de mici de producere a unor accidente rutiere în această zonă, având în vedere simplitatea drumului.

Ce lungime are drumul european E70? Vorbim despre aproape 15,8 kilometri. O distanță foarte mică dacă stăm să ne uităm la alte drumuri drepte din alte colțuri ale globului. Totuși putem considera acest drum ca un plus la infrastuctura rutieră din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ce mai trebuie să știm despre drumul E70 din România? Are două benzi, nu are gropi și poate fi considerat un drum perfect. De asemenea, în momentul în care ai intrat pe el vei vedea că ajungi în dreptul localităților Drăgănești Vlașca și Vitănești.

Care este cel mai lung drum drept din lume

Șoferii pasionați de viteză cu siguranță prețuiesc acest drum. Este practic unic în România, însă într-adevăr, nu poate fi comparat cu ceea ce au alte țări. Să aflăm deci și unde există cel mai lung drum drept din lume.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil vă așteptați să vorbim despre Arabia Saudită. Aici, Autostrada 10 este cea mai lungă porțiune din lume de drum care este complet drept. Dacă în România, drumul european E70 are peste 15 kilometri, aflați că această autostradă are în jur de 256 de kilometri.

Ea începe de la Haradh la Al Batha și traversează deșertul Rub Al-Khali. Iar înainte de construcția ei, cel mai lung drum din lume era în Australia. Era vorba despre autostrada Eyre, care deținea acest acord anterior, cu aproape 146 de kilometri de drum drept.

ADVERTISEMENT

Ce pot vedea șoferii în cei 250 de kilometri din de pe autostrada 10? Doar deșert, astfel că drumul s-ar putea să fie unul cât se poate de plictisitor. Vestea bună e că nu există curbe și nici denivelări, astfel că drumul poate să fie unul cât se poate de plăcut pentru cei care ajung acolo.

ADVERTISEMENT