Alegeri 2024

Este complet interzis să faci așa ceva în cabina de vot. Mulți români n-au știut și au fost deja amendați

Nu ai voie să recurgi la aceste lucruri dacă ai intrat în cabina de vot. Multe persoane nu au cunoscut asta și au fost sancționate.
09.06.2024 | 18:35
Este complet interzis sa faci asa ceva in cabina de vot Multi romani nau stiut si au fost deja amendati
Nu ai voie să recurgi la aceste lucruri dacă ai intrat în cabina de vot. Multe persoane nu au cunoscut asta și au fost sancționate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este complet interzis să faci așa ceva în cabina de vot. Mulți români n-au știut și au fost deja amendați. Alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie 2024, nu sunt lipsite, din păcate, de numeroase incidente.

Nu ai voie să recurgi la aceste lucruri dacă ai intrat în cabina de vot. Multe persoane nu au cunoscut asta și au fost sancționate

Nu ai voie să recurgi la aceste lucruri dacă ai intrat în cabina de vot. Multe persoane nu au cunoscut asta și au fost sancționate. Legea din România este foarte clară în această privință, fiind vorba de o infracțiune destul de mare.

ADVERTISEMENT

Alegătorii care merg la alegerile locale și europarlamentare în cursul zilei de duminică, 9 iunie 2024, trebuie să știe că nu au voie să facă anumite gesturi. Oamenii pot risca o amendă usturătoare dacă fotografiază buletinul de vot.

În această categorie intră și faptul că în cabina de vot intră și altă persoană în afară de cea care trebuie să voteze. Cei care fac asta trebuie să scoată din buzunar între 600 și 1.000 de lei. În plus, în ziua alegerilor este interzisă comercializarea de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Amenda pentru această neregulă se încadrează între 2.200 și 3.000 de lei. De asemenea, alegătorii nu au voie să continue propaganda electorală după încheierea campaniei, inclusiv în ziua votului. Pentru această neregulă se plătește între 2.200 și 3.000 de lei.

Ce nu ai voie să faci în cabina de vot

O altă sancțiune uriașă care se aplică pentru încălcarea regulilor în secția de votare are legătură cu înscrierea cu bună știință a unui alegător pe mai multe liste electorale sau înscrierea fictivă a persoanelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului romaniatv.net, alegătorii care fac acest lucru riscă o amendă care se încadrează între 2.200 și 3.000 de lei (pentru alegerile locale) și între 4.500 și 10.000 de lei (pentru alegerile europarlamentare).

Mai mult decât atât, alegătorii care merg la urnele de vot trebuie să știe că este complet interzisă tipărirea neautorizată a buletinelor de vot. Amenda este între 4.500 și 10.000 de lei, pentru alegerile europarlamentare.

ADVERTISEMENT

Secțiile de votare au fost deschise la ora 07:00 și urmează să fie la dispoziția alegătorilor până la 22:00, cu posibilitatea de prelungire până la miezul nopții. Până la ora actuală au ieșit la urne foarte puține persoane din România.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”