News

Este eradicarea Covid-19 posibilă? Avertisment OMS: ”Va trebui să trăim cu acest virus”

Un oficial OMS a vorbit despre eradicarea Covid-19, o țintă pe care o are întreaga omenire.
07.06.2021 | 07:39
Este eradicarea Covid19 posibila Avertisment OMS Va trebui sa traim cu acest virus
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că eliminarea la nivel global a pandemiei de coronavirus nu este o ţintă rezonabilă ce ar putea fi atinsă în acest moment.

Anunțul a fost făcut duminică, 6 iunie, de către David Nabarro, trimis special al Organizației pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

OMS, mesaj pesimist privind eradicarea Covid-19: ”Va trebui să trăim cu acest virus”

Omenirea este încă foarte departe de a câștiga lupta cu Covid-19. În ciuda faptului că multe țări pari scăpate de o intensitate extremă a bolii, precum în 2020, OMS anunță că ”Eradicarea SARS-CoV-2 nu este o ţintă rezonabilă deocamdată”.

”Omenirea va trebui să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se răspândească şi să determine, apoi, apariţia unor focare ale bolii”, a declarat David Nabarro pentru postul de televiziune britanic Sky News, anunță Msn.

ADVERTISEMENT

Același oficial al OMS a mai spus că oamenii trebuie să facă în aşa fel încât să poată să trăiască alături de acest virus în perioada imediat următoare.

Nabarro a mai avertizat că o serie de raportări despre o nouă variantă a coronavirusului, descoperită recent în Nepal, sunt în prezent examinate de oamenii de ştiinţă.

ADVERTISEMENT

”De fiecare dată când se produce o creştere bruscă a numărului de cazuri, în mintea oamenilor există gândul că este posibil să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător”, a adăugat oficialul OMS.

OMS, avertisment privind noile variante și efectul vaccinurilor anti-Covid

În contextul derulării campaniei de imunizare, cei de la OMS mai vin cu un avertisment care ar trebui să pună în gardă oficialii statelor din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Același Nabarro a afirmat că formele mutante ale virusului ”care ar putea învinge efectul vaccinurilor” vor apărea aproape sigur mai devreme sau mai târziu.

Considerând că acesta va fi ”tiparul viitorului”, David Nabarro a adăugat că ”noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând, pentru că vor apărea noi variante”.

OMS nu uită să reamintească oamenilor cât de importante sunt în continuare măsurile de igienă și de distanțare fizică.

”În acel moment, dacă renunțați la măsurile de precauție prea repede, atunci o creștere a infecțiilor va reveni. Acest virus nu a devenit mai puțin periculos – așa că mențineți distanța fizică și purtarea măștii cât de mult timp puteți”, mai spune oficialul OMS la Sky News.

Până în acest debut de lună iunie, la nivel mondial au fost raportate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 3,74 milioane de decese asociate maladiei Covid-19, potrivit statisticilor internaționale.

ADVERTISEMENT
Tags: