Sport

Este fanul lui Manchester United, dar vrea s-o cumpere pe Chelsea! Câte miliarde de lire sterline a oferit pentru preluarea clubului

Un suporter de-al lui Manchester United, pe numele său Sir Jim Ratcliffe, a lansat o ofertă de miliarde de lire sterline ca să preia clubul de la Roman Abramovich.
29.04.2022 | 21:50
Este fanul lui Manchester United dar vrea so cumpere pe Chelsea Cate miliarde de lire sterline a oferit pentru preluarea clubului
Sir Jim Ratcliffe a oferit 4,25 de miliarde de lire sterline ca să cumpere Chelsea. Sursa foto: ineos.com
ADVERTISEMENT

Chelsea este din ce în ce mai aproape de a-și găsi un nou proprietar și se pare că lupta dintre ofertanții rămași se întețește. Dacă recent rămăseseră trei ofertanți pentru cumpărarea clubului, acum s-a mai adăugat un doritor ce face parte din familia suporterilor lui Manchester United.

Cine este fanul lui Manchester United care vrea să cumpere Chelsea

Miliardarul Sir Jim Ratcliffe a lansat o ofertă de ultimă oră de 4,25 de miliarde de lire sterline (aproximativ 5,07 miliarde de euro) ca să cumpere clubul Chelsea, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Din totalul sumei, fondatorul Ineos vrea să aloce 1,75 de miliarde de lire sterline (aproximativ 2,1 miliarde de euro) pentru modernizarea stadionului și a echipei.

În condițiile în care presa britanică sugerează că Roman Abramovich ar dori 2,5 miliarde de lire sterline pentru clubul de pe Stamford Bridge, Sir Jim Ratcliffe aproape că a dublat această cifră.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Times, miliardarul de 69 de ani, care a crescut susținând Manchester United, a purtat discuții ieri cu Bruce Buck, președintele Chelsea.

Anunţul ofertei lui Sir Jim Ratcliffe

O delclarație a fost făcut în acest sens: „Sir Jim Ratcliffe, președintele Ineos, a făcut o ofertă oficială pentru Chelsea FC, pentru 4,25 miliarde de lire sterline. 2,5 miliarde de lire sterline sunt alocate către Charitable Trust pentru a sprijini victimele războiului, iar 1,75 miliarde de lire sterline sunt alocate pentru investiții directe în club în următorii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o ofertă britanică, pentru un club britanic. Credem că un club este mai mare decât proprietarii săi, care sunt custozi temporari ai unei mari tradiții. Cu responsabilitate față de fani și comunitate. 

De aceea, ne angajăm să cheltuim 1,75 miliarde de lire sterline în 10 ani, care vor fi în beneficiul direct al clubului. Vom investi în Stamford Bridge pentru a-l transforma într-un stadion de clasă mondială, demn de Chelsea FC.

ADVERTISEMENT

[…] Credem că Londra ar trebui să aibă un club care să reflecte statura orașului. Unul care să fie ținut în aceeași considerație ca Real Madrid, Barcelona sau Bayern Munchen. Ne propunem ca Chelsea să fie acel club”.

Oferta lui Sir Jim Ratcliffe a scos doi licitatori din cursă

Un anunț cu privire la ofertantul câștigător este așteptat în zilele ce urmează. Până la acest moment, câștigătorul părea să fie unul dintre cei trei ofertanți, care au negociat iniţial.

Totuși, conform presei din Anglia, s-a raportat că oferta lui Stephen Pagliuca, coproprietar al clubului de fotbal Atalanta și al echipei de baschet Boston Celtics, dar și cea a lui Sir Martin Broughton au fost excluse din cursă. Acest lucru crește considerabil șansele lui Ratcliffe de a prelua clubul londonez.

Președintele Ineos este unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, evaluat la aproximativ 6,33 miliarde de lire sterline (7,55 miliarde de euro) de către The Sunday Times Rich List. Aceasta este o scădere abruptă de la peste 21 de miliarde de lire sterline, cât deținea în 2018.

ADVERTISEMENT