News

Este haos pe Aeroportul Otopeni. Banda de transport a bagajelor s-a stricat, s-au format cozi interminabile

O bandă care transportă bagajele pe Aeroportul Otopeni s-a stricat, iar acest lucru a dus la cozi interminabile și nervi întinși la maximum printre călători
01.07.2024 | 17:08
Este haos pe Aeroportul Otopeni Banda de transport a bagajelor sa stricat sau format cozi interminabile
O bandă de transport bagaje s-a stricat pe Aeroportul Otopeni, iar haosul s-a instalat printre pasageri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este haos din nou pe Aeroportul Otopeni. Pe lângă faptul că s-a stricat și sistemul de aer condiționat, s-a creat aglomerația și cozi interminabile la porțile de îmbarcare și la controlul de securitate după ce o bandă de transport a bagajelor s-a defectat și ea.

Haos pe Aeroportul Otopeni

În dimineața zilei de sâmbătă, 30 iunie, la ora patru, terminalul „Plecări” al aeroportului Otopeni era foarte aglomerat de pasageri care așteptau după bagajele lor, scrie spotmedia.ro.

ADVERTISEMENT

Rândurile de taxiuri, mașini Uber, Bolt și vehicule private se întindeau din zona terminalului și se prelungeau pe șoseaua interioară a complexului. A fost haos și afară și era depășit doar de cel din interior, unde peste 1.000 de pasageri au stat aliniați la ghișeele Wizz Air.

La aproximativ șase dimineața, zece curse ale companiei urmau să decoleze într-un interval de 30 de minute, în diverse destinații din Europa. Acestea se adăugau altor zeci de zboruri programate în acea dimineață.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, coada a devenit tot mai lungă, iar astfel a apărut și neliniște și zgomot printre călători, iar mii de oameni încercau să rezolve problemele apărute.

Doar două benzi de bagaje funcționează pe Aeroportul Otopeni

Oamenii s-au tot pus la coadă, dar nimeni nu reușea să-și lase bagajul de cală, deoarece banda transportoare de bagaje nu funcționa. În terminalul „Plecări” al aeroportului Otopeni sunt două benzi mari de transport.

ADVERTISEMENT

Una dintre benzile deținute de Aeroportul Otopeni se afla în clădirea veche și cealaltă în cea nouă și a fost dată în folosință după 1990. Pe lângă aceste două benzi suprasolicitate se află ghișeele unde angajații aeroportului transferă bagajele către avioane, mai scrie spotmedia.ro.

Foarte des, benzile au probleme de funcționare, provocând o perturbare majoră a întregului sistem, ceea ce duce la cozi, întârzieri la decolare și un lanț de întârzieri și anulări de curse.

ADVERTISEMENT

Prețurile biletelor au crescut în ultima vreme, timpii de așteptare pentru îmbarcare și controlul de securitate au crescut de asemenea, iar condițiile din aeroport s-au deteriorat mult.

Pe 26 iunie, Compania Națională Aeroporturi București a emis un comunicat anunțând că sistemul de aer condiționat al aeroportului este defect.

„Ca urmare a suprasolicitării generate de temperaturile caniculare din ultima perioadă, sistemul de climatizare al aeroportului Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă. A fost afectată, în special, zona de îmbarcare”, se arată în comunicat, mai scrie spotmedia.ro.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”