News

Este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 6 persoane, cu excepția familiilor. Anunțul Poliției Capitalei

30.04.2021 | 15:26
Este interzisa deplasarea in grupuri mai mari de 6 persoane cu exceptia familiilor Anuntul Politiei Capitalei
ADVERTISEMENT

România nu mai este în stare de urgență la fel ca în urmă cu un an, însă autoritățile rămân vigilente. Poliția Capitalei a reamintit cetățenilor, vineri, că în continuare, este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 6 persoane, cu excepția familiilor.

În următoarea perioadă, care va include ziua de 1 Mai și zilele de Paște, polițiștii și jandarmii vor fi prezenți, în număr mare, în preajma bisericilor și în zonele aglomerate din București și din țară.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește Capitala, reprezentanții Poliţiei şi Jandarmeriei au anunţat că peste 1.000 de poliţişti şi peste 1.000 de jandarmi vor acţiona în noaptea de Înviere şi în ziua de Paşte.

Poliția Capitalei: Deplasarea în grupuri mai mari de 6 persoane, cu excepția familiilor, este interzisă

Cetățenii care au planuri de a ieși prin oraș în următoarele zile, dat fiind faptul că vremea va fi mult mai bună și mai călduroasă în unele zone, trebuie să știe că deplasarea în grupuri mai mari de 6 persoane, cu excepţia familiilor, este interzisă.

ADVERTISEMENT

Miile de forțe de la poliție și jandarmerie care vor patrula în următoarele zile se vor asigura că toată lumea respectă măsurile de siguranță impuse de pandemie.

În cazul în care vă deplasați în grupuri mai mari de 6 persoane, altele decât membri ai familiei, riscați să vă fiți amendați, amintește Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Peste 800 de poliţisti acţionează zilnic pe raza municipiului Bucuresti, iar pentru sărbătoarea Învierii, peste 1.000 de politişti vor fi la datorie.

Vom fi în zonele lăcaşelor de cult, vom fi şi pe traseu pentru a fluidiza zonele unde se vor înregistra aglomerări de persoane. Vă rugăm să nu uitaţi că deplasarea sa face în grupuri de maxim 6 persoane, dacă nu fac parte din aceeași familie”, a transmis Diana Sarca, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Atenție mare la masca de protecție

Oficialul Poliției reamintește oamenilor că masca va trebui purtată în mod corespunzător, fiind făcute verificări la sânge în acest sens.

”Avem faţă de noi şi faţă de cei dragi noua o mare obligație, aceea de a păstra în continuare măsurile de siguranță, pentru că suntem în continuare în pandemie şi trebuie să ne asigurăm ca toată lumea poarta masca în mod corespunzător şi ca, de asemenea, sunt respectate măsurile de distanțare fizica”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliției.

Tot vineri, reprezentantul Jandarmeriei Bucureşti, Alexandru Iacob, a anunțat că în ziua de Paşte, jandarmii vor patrula în parcuri şi zonele de agrement şi vor avea patrule ecvestre şi canine.

”Cu patrule ecvestre şi canine vom fi în parcuri şi în zonele de agrement pentru siguranța tuturor cetățenilor. Avem în vedere zonele aglomerate şi zonele comerciale unde se pot produce aglomerări de persoane.

Suntem şi în zona lăcaşelor de cult unde asiguram măsurile de ordine şi pe traseele de deplasare. Scopul nostru este acela de a preveni faptele antisociale şi nu acela de a sanctiona cetăţenii”, spune acesta.

ADVERTISEMENT