Fotbal intern

VIDEO / Destăinuirile noului BOSS de la Dinamo: “Mai bine să fiu regretat, decît huiduit!”

Ionel Dănciulescu se află, în aceste momente, în studioul FANATIK SHOW şi vorbeşte despre Dinamo, echipa naţională, dar şi despre subiectele din fotbalul românesc....
13.11.2013 | 21:43
VIDEO  Destainuirile noului BOSS de la Dinamo Mai bine sa fiu regretat decit huiduit
ADVERTISEMENT

Ionel Dănciulescu se află, în aceste momente, în studioul FANATIK SHOW şi vorbeşte despre Dinamo, echipa naţională, dar şi despre subiectele din fotbalul românesc.

Dănciulescu despre: 

* retragerea din fotbal

“M-am retras, nu am fost retras. Va exista viaţă şi după ce nu voi mai juca fotbal. Este foarte important pentru mine că m-am retras de aici. Sînt împăcat. Nu au fost presiuni să mă retrag, m-am consultat cu familia, cu prietenii apropiaţi. Este mai bine să mă întrebe lumea de ce m-am retras, în loc să mă întrebe cînd mă retrag. În vară, mă retrăgeam oricum. Mă puteam retrage de la un alt club din Liga I, vreau să-i mulţumesc acelui om care m-a dorit mult la echipa sa. A contat şi faptul că ajunsesem să stau pe banca de rezerve. Nu consider că a fost o retragere pe uşa din dos. Mai bine să fiu regretat decît huiduit. În momentul actual, nu m-ar tentat o funcţie de antrenor. Vreau o funcţie în cadrul clubului, mă voi implica să le asigur fotbaliştilor primele pe care le merită pentru că eu ştiu cel mai bine de cît au nevoie”

ADVERTISEMENT

Vezi video:

* atacurile lui Florentin Petre la adresa conducătorilor lui Dinamo

“Florentin Petre este mult mai dinamovist decît mine pentru că el este crescut acolo. Şi-a cîştigat dreptul să vorbească despre Dinamo. Eu aş purta o discuţie cu el, aş încerca să ajungem la un numitor comun în cazul în care ar da declaraţii dure cît timp sînt eu oficialul clubului Dinamo. În ultimă fază totuşi, pot spune că aş intra în conflict cu marii dinamovişti pentru a apăra clubul”

Vezi video:

* Piovaccari

“Piovaccari şi-a făcut treaba foarte bine. A început mai slab, nu era bine pregătit fizic, dar pe parcurs a demonstrat că are valoare. E un jucător de bază, alături de Stanciu. A fost o alegere inspirată. Are forţă, are demarcări extraordinare. Este un atacant foarte bun, nu ştiu dacă de clasă”

ADVERTISEMENT

Vezi video:

* plecarea de la Steaua

“Nu am regretat niciodată că am plecat de la Steaua. Ăsta a fost ciclul vieţii. Eu mă consider dinamovist. Să se facă un sondaj pentru a se afla dacă sînt idolul Stelei sau al lui Dinamo. Nu mă consider stelisto-dinamovist, eu sînt “cîine”. A fost un moment de regret după ce am plecat de la Steaua, dar pînă la urmă a ieşit bine. Cristi Borcea a fost omul care m-a chemat la Dinamo după plecarea de la Steaua. A fost apropiat de mine, m-a susţinut şi m-a încurajat. Nu aş arăta cu degetul un jucător de la Dinamo dacă ar pleca la Steaua. Asta este viaţa. Mă uit la Matei care a venit de la Steaua la noi şi face o treabă excelentă. Marius Niculae şi Alexe au spus că nu vor juca niciodată la Steaua pentru că sînt crescuţi de mici la Dinamo. Este mult mai uşor să te plimbi pe această rută cînd eşti din provincie”

Vezi video:

* Cele mai triste şi cele mai fericite momente ale carierei

“Cel mai trist moment al carierei a fost calificarea ratată cu Lazio. Plus înfrîngerea cu Steaua din Cupa României. Cu Lazio am fost foarte aproape de calificare, am cîştigat trei reprize din patru. Să nu uit nici pierderea campionatului în faţa Unirii Urziceni, am condus 95 la sută din campionat. Cea mai mare satisfacţie e partida cîştigată în faţa Stelei, atunci cînd ei au pierdut campionatul. Nu am închis un ochi toată noaptea de dinaintea partidei. Am jucat cu fractură de piramidă nazală, nu aveam voie să joc. A fost atunci cea mai mare presiune. A mai fost şi partida de Paşte cîştigată în Ghencea cu 4-2”

ADVERTISEMENT

Vezi video:

* echipa naţională

“Nu cred că sîntem favoriţi cu Grecia, şansele sînt egale. La acest nivel nu mai sînt echipe slabe şi echipe bune. Şansele sînt de 50-50. E foarte important ce facem în tur, depindem foarte mult de acel meci. E foarte important să jucăm bine şi să marcăm. Mizez pe dorinţa actualilor jucători de a reuşi, de a demonstra că nu formează o generaţie terminată. Acesta este ultimul tren pentru mulţi dintre jucători de a mai ajunge la un turneu final. Din punctul meu de vedere, era nevoie de Mutu. Merita convocat, dar selecţionerul şi-a făcut singur calculele. Eu cred că vom încerca să le închidem culoarele şi să dăm lovitura pe contraatac. Poate vom evolua cum am făcut-o în Turcia unde am cîştigat cu 1-0. Cred că va apăra Tătăruşanu dacă a făcut deplasarea în Grecia”

Vezi video:

* venirea lui Mutu la Dinamo

“Ar fi o lovitură ca Mutu să vină la Dinamo. Poate a discutat cu domnul Negoiţă, mai multe nu ştiu nici eu, decît ce am citit în presă”

ADVERTISEMENT

Vezi video: