ADVERTISEMENT
News

Este oficial. Când se vor vaccina anti-Covid miniștrii Guvernului Cîțu

Autor: Bogdan Solomon | 19.01.2021 | 21:53
Este oficial. Când se vor vaccina anti-Covid miniștrii Guvernului Cîțu
Miniștrii Guvernului Cîțu sunt gata să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Sursa foto: Colaj Fanatik

Vicepremierii și miniștrii Guvernului Cîțu se vor vaccina împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 miercuri, 20 ianuarie, începând cu ora 10.00, la Spitalul Militar din Capitală, unde s-a prezentat weekend-ul trecut și premierul pentru a-i fi administrat serul produs de Pfizer și BioNTech.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al Executivului, sosirea acestora se va face în grupe de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute. De asemenea, trebuie spus că accesul va fi permis doar fotografului oficial al Guvernului României și cameramanului  postului public de televiziune.

Între timp, cea de-a doua etapă a vaccinării anti-Covid a populației își urmează cursul firesc, iar premierul Cîțu dă asigurări că autorităţile sunt pregătite să imunizeze peste 150.000 de persoane pe zi, astfel încât numărul lor să depășească zece milioane în toamna anului curent.

Miniștrii Guvernului Cîțu se vaccinează miercuri, la Spitalul Militar

Vicepremierii și miniștrii Guvernului se vor vaccina împotriva COVID-19 miercuri dimineața, la ora 10.00, la Spitalul Militar ”Dr. Carol Davila” din București.

ADVERTISEMENT

Sosirea membrilor Guvernului la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila” se va face în grupe de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute. La momentul vaccinării vor avea acces doar fotograful oficial al Guvernului și cameramanul TVR”, se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al Guvernului României.

Tot la Spitalul Militar s-au vaccinat public atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Florin Cîțu, în speranța că gestul lor va servi drept exemplu pentru cei care încă au îndoieli legate de serul produs de Pfizer și BioNTech.

Florin Cîțu: „Suntem pregătiţi, putem să ajungem la 150.000 de vaccinări pe zi, doar să avem dozele”

În altă ordine de idei, șeful Executivului a dat asigurări că autoritățile sunt pregătite să vaccineze în lunile următoare 150.000 de persoane pe zi, astfel încât în septembrie să poată fi atins pragul de 10.400.000. Totul depinde, însă, de ritmul în care vom primi dozele necesare.

ADVERTISEMENT

Am spus că merge bine campania de vaccinare, dar astăzi avem o confirmare şi de la nivel internaţional. Bloomberg a prezentat nişte date care arată că România este pe locul 18 la nivel global şi pe locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte această campanie de vaccinare.

Sunt mai multe statistici. Aşa cum am spus, pe mine mă interesează foarte mult cum primim dozele, să accelerăm ritmul. Am ajuns treptat de la o medie de 13.000, au fost astăzi 34.000 de vaccinuri făcute, mergem spre 50.000.

ADVERTISEMENT

Noi am spus că putem să ajungem la 150.000 de vaccinuri făcute pe zi, doar să avem dozele. Şi asta înseamnă nu că sunt 2,8 milioane de persoane, pentru că trebuie să luăm în calcul şi rapelul, dar va fi un număr important de persoane, aproape 2 milioane şi ceva de persoane, aproape 2 milioane vor fi vaccinate.

Ţinta pe care am anunţat-o şi de care mă ţin, şi este o ţintă fermă, în septembrie – 10,4 milioane persoane vaccinate cu cele două doze, şi rapelul şi vaccinul iniţial. Şi pentru a avea această ţintă atinsă am cumpărat încă 8 milioane de doze”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT