Sport

Este oficial! CSA Steaua nu poate promova în Liga 1: „Trebuie să fim realiști și onești”

Oficialii CSA Steaua își toarnă cenușă-n cap. Echipa nu are drept de promovare în Liga 1: „Trebuie să fim realiști și onești”.
23.06.2021 | 17:31
Este oficial CSA Steaua nu poate promova in Liga 1 Trebuie sa fim realisti si onesti
ADVERTISEMENT

Deși a promovat în Liga a doua, după aproape patru ani de suferință, CSA Steaua mai are de așteptat până să ajungă în elita fotbalului românesc. Chiar în ziua în care tehnicianul Daniel Oprița și-a prelungit contractul până în 2023, comandantul Ştefan Răzvan Bichir a confirmat că echipa nu poate lupta, cel puțin deocamdată, pentru promovare.

Nu cred că vom reuși să îndeplinim condițiile din legea sportului și nu ne putem permite să facem pași pripiți și să regretăm greșelile din trecut. Nu vrem să ne întoarcem cu mulți, mulți ani în urmă”, a explicat oficialul „militarilor”, dând, totodată, asigurări că „investitori serioși din zona de business” se vor alătura cât de curând acestui proiect.

ADVERTISEMENT

Întrucât regulamentul nu le permite cluburilor departamentale să evolueze pe prima scenă, singura soluție rămâne schimbarea formei juridice. Cu alte cuvinte, pentru a avea drept de promovare, sunt obligați să intre în administrarea unei societăți private.

CSA Steaua nu poate evolua în Liga 1. Oficialii echipei au făcut anunțul

În ceea ce priveşte echipa de fotbal şi a parcursului în Liga 2, ştim că aşteptările opiniei publice şi a suporterilor sunt foarte mari. Din respect pentru ei şi pentru tradiţia a ceea ce stă în spatele brandului Steaua, ne-am dori promovarea în primul eşalon chiar din acest an.

ADVERTISEMENT

Din păcate, trebuie să fim realişti şi oneşti. Să recunoaştem că nu putem fixa promovarea ca obiectiv la finalul sezonului actual din două motive: nu cred că vom reuşi să îndeplinim condiţiile impuse de Legea Sportului până la termenul limită și nu ne putem permite să facem paşi pripiţi şi să repetăm greşelile din trecut.

Nu vrem să ne întoarcem cu mulţi, mulţi ani în urmă. Avem nevoie de timp pentru a consolida echipa şi pentru a găsi cele mai bune soluţii care să respecte cadrul normativ în vigoare.

ADVERTISEMENT

Avem tot sprijinul din partea MApN şi sunt convins că vom găsi sprijinul investitorilor serioşi din zona de business”, a declarat comandantul Ştefan Răzvan Bichir.

Daniel Oprița rămâne antrenorul echipei. A semnat prelungirea contractului

Chiar dacă speranțele de a-și vedea favoriții evoluând pe prima scenă a fotbalului românesc după un singur sezon la matineu au fost spulberate, fanii roș-albaștrilor au avut parte și de o veste bună. Asta pentru că Daniel Oprița, antrenorul care a promovat echipa în eșalonul secund, și-a prelungit contractul până în 2023.

ADVERTISEMENT

Conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, împreună cu Daniel Oprița, au decis prelungirea mandatului cu încă doi ani în funcția de antrenor principal al echipei de fotbal.

Din staff-ul tehnic mai fac parte Fane Nofitovici – antrenor secund și Sorin Bobariu – antrenor cu portarii. Obiectivul noilor conduceri manageriale este constituirea unui lot valoros, care să performeze cel mai înalt nivel”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al CSA Steaua.

ADVERTISEMENT