Fotbal international

Este oficial! Echipele vor putea face câte 5 schimbări pe meci. Măsura e valabilă doar pe durata pandemiei de coronavirus

08.05.2020 | 17:53
Este oficial Echipele vor putea face cate 5 schimbari pe meci Masura e valabila doar pe durata pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Este oficial! Echipele vor putea efectua câte 5 schimbări pe durata unei partide, dar această măsură va fi aplicată numai pe durata pandemiei de coronavirus.

Marile ligi se pregătesc de reluarea competițiilor

Marile ligi de fotbal ale Europei se pregatesc de reluarea campionatelor, mai putin Ligue 1 care a decis suspendarea definitiva a sezonului in curs si a desemnat-o campioana pe PSG.

ADVERTISEMENT

În rest, cu siguranță Bundesliga va pleca la drum pe 16 mai, iar Serie A, La Liga și Premier League au primit acceptul pentru antrenamente și speră să definitiveze curând și data reînceperii competițiilor.

Crește mult riscul de accidentări

Cum meciurile rămase, între nouă și 12 etape în campionatele puternice, dar și celelalte vor beneficia de aceleași reguli, trebuie încheiate până în a doua săptămână din luna august este clar că etapele se vor derula la interval scurt de timp.

ADVERTISEMENT

Acest lucru crește în mod evident riscul de accidentări, mai ales că jucătorii, oricâte antrenamente ar face acum, vin totuși după o îndelungată pauză competițională, în Bundesliga două luni, în rest putând ajunge chiar la trei luni.

E o decizie pe durată temporară

Analizând factorii de risc posibili și dorind să se evite astfel de întâmplări neplăcute IFAB, organismul abilitat să decidă astfel de schimbări, a luat hotărârea ca pe durata pandemiei de COVID 19 să permită fiecărei echipei efectuarea unui număr de cinci înlocuiri pe meci, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

Echipele vor putea face schimbarile de trei ori in intervale diferite de timp in timpul meciului, pe lângă cele deja clasice la pauză sau în cazul partidelor cu prelungiri, înainte de intrarea în cele 30 de minute adiționale.

Posibilă schimbare și în prelungiri

De asemenea, in cazul meciurilor cu prelungiri, se va adauga o schimbare extra. Aceasta va fi permisă chiar în timpul disputării perioadei de extra-time.

ADVERTISEMENT

Cluburile au solicitat aceste modificări de regulament, înțelegând faptul că jucătorii vor avea un program infernal de meciuri, la intervale foarte scurte de timp și chiar dacă nu vor fi accidentări cu siguranță oboseala își va spune cuvântul.

ADVERTISEMENT