News

Este oficial. Facem sărbătorile de iarnă în stare de alertă

14.12.2020 | 07:41
Este oficial Facem sarbatorile de iarna in stare de alerta
ADVERTISEMENT

De luni, 14 decembrie, starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile pe teritoriul României.

Hotărârea nr. 58 a fost adoptată vineri de Guvern și publicată în Monitorul Oficial, conform propunerilor aprobate în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

ADVERTISEMENT

În principiu, noua stare de alertă păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente. Se adaugă, totuși, un paragraf legat de organizărea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Sărbătorile de iarnă se fac în stare de alertă

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile începând de astăzi. Între măsurile care rămân în vigoare se regăsește obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii au interdicție de circulație în interiorul localităților.

ADVERTISEMENT

Sunt interzise mitingurile, demonstrațiile, procesiunile, concertele sau alte tipuri de întruniri în spații deschise. Întrunirile de genul activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân interzise, cu unele excepții.

Starea de alertă se prelungește. Sărbătorile de iarnă vin cu restricții în 2020

De asemenea, sunt interzise sărbătoririle, aniversările, petrecerile în spații închise sau deschise, publice sau private.

ADVERTISEMENT

Inițial, Preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă pe teritoriul României pe 16 martie, pentru 30 de zile. Aceasta a fost ulterior prelungită pentru încă 30 de zile. Din 14 mai, de când s-a ieşit din starea de urgenţă, s-a instituit starea de alertă pe teritoriul României. Ea este prelungită prin Hotărâri adoptate de Guvern la fiecare 30 de zile.

ADVERTISEMENT