Fotbal intern

Este oficial! Finala Cupei României se va disputa cu spectatori. Premierul Cîțu și-a anunțat prezența la meci: „N-aș vrea să-l ratez”

13.05.2021 | 15:39
Este oficial Finala Cupei Romaniei se va disputa cu spectatori Premierul Citu sia anuntat prezenta la meci Nas vrea sal ratez
Universitatea Craiova a cerut în mod oficial ca FRF să schimbe stadionul pentru finala Cupei României Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vin vești cât se poate de bune pentru suporterii români. După un an de așteptare, aceștia vor avea ocazia să urmărească din înaltul tribunei finala Cupei României, programată sâmbătă, 22 mai, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

UPDATE, 13 mai, ora 15:39 / Fan înfocat al Universității Craiova, Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că sunt șanse mari să  vadă pe viu ultimul act al Cupei, de pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

ADVERTISEMENT

„Campania de vaccinare continuă. Miniştrii, secretarii de stat – tot Cabinetul iese în stradă în 22 mai pentru susţinerea campaniei de vaccinare. Trebuie să avem o campanie în care vom fi prezenţi în toată ţara şi ştiu că pe 22 mai se joacă şi finala Cupei României.

Este un eveniment în care vom avea spectatori. Sper să ajung şi eu la finala Cupei României. Joacă Craiova, aşa că s-ar putea să fiu şi eu acolo. Deci, o zi importantă, 22 mai: Guvernul în stradă şi seara avem Cupa României. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori, după această perioadă, şi pe care nu aş vrea să îl ratez”, a spus Cîțu, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 10 mai, ora 08:38 /

Totul, datorită unui proiect prin care autoritățile încearcă să se pregătească pentru duelurile din cadrul Campionatului European ce vor avea loc în Capitală. Trebuie spus, însă, că accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate cu ambele doze ale unui ser anti-Covid.

Dacă fanii Universității Craiova se pot pregăti deja pentru drum, în condițiile în care echipa lor o conduce pe divizionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu 3-0 și mai are de îndeplinit o simplă formalitate, dinamoviștii sunt nevoiți să aștepte returul semifinalei cu Astra, în speranța unui deznodământ favorabil (n.r. prima manșă a fost câștigată de giurgiuveni, scor 1-0).

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru suporterii români. Vor putea urmări „pe viu” finala Cupei României, cu condiția să fie vaccinați

Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială.

În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei ”Ilie Oană”.

ADVERTISEMENT

Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinați cu ambele doze. La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale.

Iar acum au la dispoziție două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a declarat președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, Tudor Pop, pentru Prosport.

Sportivii vaccinați nu vor mai fi nevoiți să se testeze

În altă ordine de idei, trebuie spus că suporterii nu sunt singurii care au parte de vești bune. Săptămâna viitoare va fi supusă dezbaterii propunerea ca  sportivii vaccinați cu ambele doze să nu mai efectueze periodic teste rapide sau PCR.

Am propus ca jucătorii vaccinați cu ambele doze să nu mai fie nevoiți să facă teste rapide sau PCR. Săptămâna aceasta se va lua o decizie. Astfel, eliberăm mișcarea sportivă de COVID-19 și dăm un semnal important în campania pentru vaccinare. În plus, ar fi o ușurare din punct de vedere financiar și pentru cluburile din România”, a mai spus Tudor Pop.

ADVERTISEMENT