News

Este oficial! Numai şcolile din localitaţile aflate în carantină se mai închid

24.03.2021 | 11:10
ADVERTISEMENT

Doar școlile din localitaţile aflate în carantină se mai închid, conform unui ordin de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu.

Acest ordin a intrat în vigoare, fiind publicat marţi seară în Monitorul Oficial. El prevede închiderea şcolilor la intrarea localităţilor în carantină şi nu la pragul de 6 la mie.

ADVERTISEMENT

“Scenariul de funcţionare al unei unităţi de învăţământ se va actualiza săptămânal, cu referinţa în fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină”, se arată în ordin.

Ordinul care prevede închiderea şcolilor la intrarea localităţilor în carantină a fost publicat în Monitorul Oficial

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunțase marți că se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii. Acesta nu mai dorește suspendarea cursurilor la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină.

ADVERTISEMENT

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul.

Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre efectele predării online?

„Am discutat și ieri, și azi. Avem argumente pro și contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare, poate să fie și o diferență stilistică. Eu sunt mai în vârstă, când stabilesc un lucru ma aștept să fie respectat. Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„Predarea online generează pierderi. Important e să putem recupera cât mai mult și cât mai repede. Trebuie recuperare, de aia există programul național de ore remediale.

ADVERTISEMENT

Pentru orele remediale e nevoie de prezență în școală. Ministerul Educației a obținut asta. Până la limita de 6 la mie, orele remediale se vor putea recupera cu prezență fizică, peste 6 la mie, nu”, a mai spus ministrul Educației.

ADVERTISEMENT