News

Este oficial! Părinții și profesorii au această obligație, prin lege! Ce se întâmplă cu elevii

07.04.2019 | 12:43
Este oficial! Părinții și profesorii au această obligație, prin lege! Ce se întâmplă cu elevii
Ecaterina Andronescu a vorbit despre noile modificări care îi privesc pe elevi, părinți și profesori

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre noile modificări din lege, cu privire la obligativitatea grupei mijlocii și celei mari de la grădiniță, precum și a ultimelor două clase de liceu. Ea spune că aceste schimbări nu trebuie percepute ca o corvoadă și că statul își asumă aceste modificări.

Ecaterina Andronescu, anunț despre obligativitatea grădiniței

Ministrul Educației a declarat că legea a intrat în linie dreaptă și că statul își asumă obligația financiară rezultată din aceste schimbări. “Grupa mijlocie și grupa mare și ultimele două clase de liceu sunt obligatorii! Practic, și acum este un procent de ocupare de 95% în grupele de la grădinițe, dar statul își asumă asta“, a declarat ministrul, la România TV.

Ecaterina Andronescu a dat asigurări că vor exista spații necesare pentru a cuprinde toți copiii și că sunt proiecte în derulare pentru peste 2000 de grădinițe. Ea mai susține că faptul că perioada obligatorie de învățământ se prelungește nu trebuie percepută ca o corvoadă.

Grădinița va fi obligatorie, conform noii legi a Educației. Ce îi așteaptă pe părinți și pe elevi în anii ce urmează

Ce spune ministrul Educației despre noile obligații pe care le instituie legea

“Nu cred că trebuie să o percepem ca pe o corvoadă. Școala e cea mai frumoasă perioadă din viața noastră, după părerea mea. Atunci ne dedicăm numai pentru noi, devenim mai buni, mai informați, mai capabili!”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, pentru România TV.

Senatoarea PSD a mai precizat și că la nivel european este în dezbatere un dosar care se va finaliza sub mandatul României, care se referă la importanța îngrijirii de calitate a copilului. Precizările ministrului Educației vin în contextul în care, recent, a fost promulgată o lege care mărește numărul de clase din ciclul obligatoriu de învățământ.

Conform noii legi a Educației, până în anul 2020, clasele a XI a și a XII și grupa mare de la grădiniță devin obligatorii. Până în 2023, devine obligatorie și grupa mijlocie, iar grupa mică va deveni și ea obligatorie până în anul 2030. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, după ce CCR a stabilit că aceste modificări sunt constituționale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri