Simona Halep

Este oficial! Simona Halep a obţinut calificarea la Turneul Campioanelor pentru a şasea oară consecutiv

29.09.2019 | 10:47
Este oficial Simona Halep a obtinut calificarea la Turneul Campioanelor pentru a sasea oara consecutiv

Simona Halep a obţinut calificarea la Turneul Campioanelor, competiţia care închide sezonul WTA, programată în acest an în premieră la Shenzhen. Este pentru al şaselea an consecutiv în care românca obţine biletele pentru WTA Finals. Anul trecut, însă, Halep nu a putut juca la Singapore din cauza unei accidentări la spate.

La actualizarea de mâine a clasamentului WTA Race, cel în funcţie de care se decid cele opt jucătoare care se califică la Turneul Campioanelor, Simona Halep va mai aduna încă 115 puncte, cele obţinute în turneul de la Wuhan. Astfel, va ajunge la un total de 4907 puncte.

Bianca Andreescu, următoarea jucătoare care va obține calificarea la Turneul Campioanelor!

Bariera care asigură calificarea la Turneul Campioanelor a ajuns ceva mai jos după rezultatele de la Wuhan, dar şi din startul turneului de la Beijing şi a ajuns astăzi la doar 4775 de puncte. Astfel, Simona era deja sigură de calificarea la Shenzhen chiar şi în cazul în care pierdea cu Rebecca Peterson, în turul 1, la Beijing. Totuşi, românca a câştigat, s-a calificat în turul 2 şi rămâne în cursa pentru prima poziţie la finalul acestui an.

Alte două jucătoare au obţinut deja calificarea la Turneul Campioanelor. Este vorba despre Ashleigh Barty, liderul clasamentului Race, cu 5836 puncte în ierarhia live, şi Karolina Pliskova, 5315 puncte live, după ce a fost eliminată încă din primul tur la Beijing.

Cinci din cele şase calificări la Turneul Campioanelor au venit pentru Simona Halep pe parcursul lunii septembrie. O singură dată a reuşit să îşi obţină biletele mai devreme, anul trecut, când prindea un loc la Singapore încă din luna august, după finala jucată la Cincinnati. Doar că accidentarea a împiedicat-o să joace la acea ediție a competiției.

Următoarea jucătoare care va obține calificarea la Turneul Campioanelor va fi, cel mai probabil, Bianca Andreescu. Aceasta va fi în premieră la WTA Finals, iar pentru asta i-ar fi suficientă o victorie mâine, la Aliaksandra Sasnovich. Momentan, Bianca are 4737 de puncte în ierarhia WTA Race live, doar 38 sub pragul calificării.

Finala din 2014, cel mai bun rezultat pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor

Naomi Osaka, Petra Kvitova, Serena Williams și Elina Svitolina sunt jucătoarele care ocupă, în această ordine, celelalte patru locuri care ar asigura calificarea la Turneul Campioanelor. Belinda Bencic și Kiki Bertens sunt pe locurile 9, respectiv 10, dar păstrează încă șanse reale pentru a fi la Shenzhen.

A 49-a ediție a Turneului Campioanelor va avea loc în acest an la Shenzhen, în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie. Premiile totale puse în joc de WTA sunt de 14 milioane de dolari, iar învingătoarea poate obține un total de maximum 1.500 de puncte în clasament. Elina Svitolina este cea care a reușit să se impună în 2018.

La cele patru ediții în care a jucat la Turneul Campioanelor, Simona Halep a trecut o singură dată de faza grupelor. Se întâmpla la chiar prima participare, în 2014, când românca ajungea până în finală, unde ceda în fața Serenei Williams, cea pe care o învinsese clar în grupă.