Sporturi

Este oficial: Taxa pe poluare, reintrodusă! Ce spune ministrul Mediului

Oficial! Taxa pe poluare este reintrodusă, susţine ministrul Mediului! Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat astăzi că se lucrează la stabilirea unei taxe pentru maşinile cu...
03.10.2017 | 16:12
Este oficial Taxa pe poluare reintrodusa Ce spune ministrul Mediului

Oficial! Taxa pe poluare este reintrodusă, susţine ministrul Mediului! Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat astăzi că se lucrează la stabilirea unei taxe pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon. O măsură “plină de profesionalism” în condiţiile în care acelaşi Guvern PSD elimina la începutul lui 2017 această taxă!  Problema este că în acest an, în România, s-au dublat importurile de maşini second-hand. “Comparativ cu 2016, în aceeaşi perioadă de timp, au intrat în ţară maşini cu norme de poluare între Euro 2 şi Euro 4, aproximativ 350.000 de maşini, faţă de cele 146.000 de maşini în 2016”. Oficialul de la Ministerul Mediului a precizat că pentru stabilirea cuantumului acestei taxe se va ţine cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare şi de emisiile de bioxid de carbon.

„Anul acesta, în România, comparativ cu 2016, aceeaşi perioadă de timp, au intrat maşini cu norme de poluare între Euro 2 şi Euro 4, aproximativ 350.000 de maşini, comparativ cu 146.000 de maşini în 2016. La Ministerul Mediului, împreună cu Administraţia Fondului de Mediu, ANAF, RAR, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociaţiile care sunt implicate în acest proces şi, nu în ultimul rând, şi cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului şi gândirii corecte, nu aşa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care maşinile care poluează, care au o normă de poluare mică şi care au emisii de bioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare”, a spus ministrul. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ACROM şi APIA consideră această măsura una necesară! 

Asociaţia Constructorilor Auto din România (ACAROM) şi Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) consideră că este absolut necesară această măsură pentru limitarea importurile masive de vehicule de ocazie, care produc poluări excesive.

Reintroducerea din 2018 a timbrului de mediu va genera, conform specialiştilor din industria auto, o isterie în rândul românilor care se vor buluci să plece în străinătate pentru a-şi achiziţiona o maşină second-hand în cele trei luni pe care le mai au la dispoziţie. 600.000 de maşini second-hand se estimează că vor fi importate până la finalul acestui an şi 3 maşini second-hand sunt vândute pentru fiecare maşină nouă. 13,1 ani este vârsta medie a Parcului Auto din România, în creştere faţă de 2016 (12,9 ani) şi 4,6 ani este media europeană a Parcului Auto.