News

Este oficial: toți studenții revin la orele în format fizic. Anunțul ministrului educației. Cursurile nu se mai suspendă. Update

Ministrul educației anunță că toți studenții trebuie să revină la orele în format fizic, de miercuri, având în vedere că starea de alertă de la noi din țară a fost ridicată.
08.03.2022 | 20:40
Este oficial toti studentii revin la orele in format fizic Anuntul ministrului educatiei Cursurile nu se mai suspenda Update
Ministrul educației anunță că toți studenții trebuie să revină la orele în format fizic, de miercuri. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-03-2022
18:42

Sorin Cîmpeanu: Se elimină măsurile speciale și nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică

De miercuri, 9 martie, România renunță la starea de alertă. Acest lucru are un impact important în funcționarea școlilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că odată cu încetarea stării de alertă nu vor mai fi aplicabile nici măsurile speciale destinate zonei de învăţământ.

”Ministerul Educaţiei a transmis o notă către toate inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti prin care informează că, începând cu data de 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României. Prin urmare, încetează şi măsurile sectoriale privind educaţia cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat ministrul, conform Agerpres.

Oficialul Guvernului mai anunță că, tot de miercuri, nu se mai suspendă cursurile cu prezenţă fizică în funcţie de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19.

“Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, emis în baza Legii nr. 55/2020 şi OUG nr. 141/2020, a fost abrogat astăzi, 8.03.2022 (prin ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3343/707/08.03.2022).

Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, nu se mai suspendă cursurile cu prezenţă fizică în funcţie de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor COVID-19”, a adăugat ministrul educației.

Toți elevii din învățământul superior vor începe orele în format fizic, de miercuri, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Studenții revin la orele în format fizic. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

„Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul a spus și că există opțiunea pentru ca instituțiile de învățământ să solicite o perioadă de tranziție între formatul online și cel clasic.

Astfel, Sorin Cîmpeanua explicat că dacă nu este posibil ca studenții să revină la ore „imediat”, atunci universitățile pot decide această traziție, dar orele trebuie recuperate neapărat până la finalul celui de-al doilea semestru.

ADVERTISEMENT

„În situația în care acest lucru nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc.), universitățile pot decide (…) o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II-lea”, a mai spus el.

Ce alte reguli mai sunt valabile după încetarea stării de alertă

Totodată, după ce starea de alertă nu mai este în vigoare la noi în țară, vor fi mai multe modificări în sălile de clasă.

ADVERTISEMENT

Astfel, elevii nu mai trebuie să poarte măști în timpul orelor. Totuși, există încă recomandarea ca elevii să o aibă.

De asemenea, nu se mai pot organiza nici cursuri, dar nici examene online, a mai explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.

ADVERTISEMENT

“Se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a precizat ministrul, conform sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de săptămâna trecută că starea de alertă de la noi din țară nu va mai fi prelungită.

Astfel, din această noapte vor fi eliminate aproape toate resticțiile.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!