News

Este permisă organizarea de petreceri de Paşte în curtea casei? Ce spun autorităţile

18.04.2020 | 08:43
Este permisa organizarea de petreceri de Paste in curtea casei Ce spun autoritatile
ADVERTISEMENT

Este permisă organizarea de petreceri de Paşte în curtea casei? Aceasta este una dintre întrebările la care autoritățile au încercat să răspundă cât mai clar. Concret, mulți români încă se întreabă dacă pot merge la părinți sau bunici cu ocazia sărbătorilor pascale.

Este permisă organizarea de petreceri de Paşte în curtea casei?

Răspunsul a venit chiar de la Grupul de Comunicare Strategică care a precizat că există posibilitatea de a le duce alimente părinților și persoanelor în vârstă.

ADVERTISEMENT

Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave.

Ce spun autorităţile

De asemenea, se recomandă evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice.

ADVERTISEMENT

Adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

La întrebarea dacă se pot vizita părinții pentru o masă în familie de Paște, lucrurile au fost cât se poate de clare. „Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare.

ADVERTISEMENT

În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă”, au spus cei de la Grupul de comunicare strategică

„Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) și de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV”, au mai spus autoritățile

ADVERTISEMENT

„Strict ascultarea slujbei nu poate fi invocat ca motiv pentru deplasare în afara locuinței, iar rămânerea în stradă a mai multor persoane care ar putea dori la acest lucru ar putea duce la formarea unor grupuri mai mari de trei persoane, implicit la încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4”, au continuat reprezentanții statului

Dacă vorbim strict de petreceri, situația se schimbă.  Astfel, dacă prin aceasta se înțelege doar participarea membrilor familiei, cei care locuiesc în mod normal acolo, fără invitarea altor persoane/rude, da, sunt permise. Însă, trebuie respectate prevederile legale în privința păstrării orelor de odihnă și fără să fie perturbată liniștea publică.

 

ADVERTISEMENT