Life

Este rețeta care te întoarce la copilărie. Ai nevoie de numai două ingrediente

O rețetă gustoasă care îți aduce aminte de momentele din copilărie. Vei surprinde pe toți cei dragi cu ea și ai nevoie de doar două ingrediente.
17.11.2022 | 11:15
Este reteta care te intoarce la copilarie Ai nevoie de numai doua ingrediente
Cum să prepari acest desert al copilariei. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Copilăria este una dintre cele mai frumoase etape din evoluția unui om. Sunt multe momente care aduc aminte de acea perioadă, iar printre acestea se află și rețete extrem de gustoase.

O rețetă gustoasă a copilăriei, compusă doar din 2 ingrediente

Unul dintre preparatele care fac trimitere la copilărie este un desert specific în general bebelușilor. Pentru el nu ai nevoie decât de două ingrediente.

ADVERTISEMENT

Merele rase cu biscuiți pot fi întotdeauna o opțiune pentru un desert rapid, extrem de simplu, gustos, dar și bogat vitamine. Pentru el ai nevoie doar de 2 mere dulci, 2-3 biscuiți dulci și, la alegere, zahăr, scorțișoară sau nucșoară.

Modul de preparare

Mai întâi, trebuie să spălăm merele, le curățăm sau nu, este opțional, cert este că se dau prin răzătoare. Următorul pas este să pisați biscuiții și apoi să-i puneți peste mere, potrivit petichef.ro

ADVERTISEMENT

Merele rase cu biscuiții pisați se amestecă, iar peste se mai pot pune zahăr și scorțițoară. Amestecați din nou și puteți da apoi o formă de tort preparatului, ca în imaginea de mai sus.

Desigur, se mai poate servi și într-o cană specială sau direct din vasul în care ați pregătit totul în primă fază. Bucătarii mai recomandă și ca merele să fie fierte în prealabil sau puse la cuptor.

ADVERTISEMENT

În cazul în care merele se fierb sau coc la cuptor nu mai trebuie date prin răzătoare, ci doar pisate, cu o furculiță sau blender, asemeni biscuiților, informează mammilicious.com

Beneficiile mărului pentru organism

De-a lungul timpului, s-a observat că merele sunt bogate în vitamine și ajută astfel la o mai bună funcționare a organismului. Conform csid.ro, persoanele care consumă mere zilnic sunt protejate de sindromul metabolic, care poate cauza afecțiuni ale inimii sau diabet.

ADVERTISEMENT

Vitaminele pe care le conține un măr sunt numeroase, respectiv: A, C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic, la care se adaugă un nivel crescut de antioxidanți.

ADVERTISEMENT