Fotbal international

Esteban Granero, fost fotbalist la Real Madrid şi șef al unei firme de inteligență artificială, anunț optimist pentru spanioli: “De două zile a trecut momentul maxim pentru COVID 19!”

04.04.2020 | 18:27
Esteban Granero fost fotbalist la Real Madrid si sef al unei firme de inteligenta artificiala anunt optimist pentru spanioli De doua zile a trecut momentul maxim pentru COVID 19
ADVERTISEMENT

Nu toți fotbaliștii aleg să continue după ce își încheie carierele cu meseria de antrenor sau de conducător de club, adică tot în lumea fotbalului. Sunt puțini cei care aleg alt drum, dar sunt.

Esteban Granero anunță trecerea momentului critic în Spania

Printre aceștia se află și fostul jucător de la Real Madrid, Esteban Granero, supranumit Piratul. Granero, deja absolvent în psihologie și critic literar, este șeful unei companii care produce modele matematice cu inteligență artificială și lucrează pe pandemie: „În Spania momentul critic maxim este lăsat deja în urmă”

ADVERTISEMENT

Devorator de carte, critic literar pentru o revistă, absolvent de psihologie, în Spania, chinuită de coronavirus Granero a ieșit din nou din clișeul fotbalistului,  contribuind activ la cauza celor care luptă și dezvoltă strategiile care trebuie implementate chiar și atunci când cel mai acut moment va fi în spatele lor.

Din 2015 a fondat compania de inteligență artificială Olocip

Din 2015, împreună cu doi profesori de la Universitatea Politehnică din Madrid, Granero este CEO-ul Olocip, o companie care lucrează în domeniul inteligenței artificiale. Inițial s-a limitat la oferirea de consultanță cluburilor de fotbal („cluburi importante, atât spaniole, cât și internaționale, chiar dacă nu le putem numi pentru confidențialitate”), dar de-a lungul anilor, Olocip și-a extins orizonturile la alte discipline (tenis, baschet , cricket) și acum este în fruntea bătăliei împotriva Covid-19 de câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

El s-a alăturat cauzei #StopCorona, o inițiativă sponsorizată de un fond de investiții spaniol, punând cercetarea la dispoziția comunității, fără niciun profit. La fel și de câteva zile pe site-ul oficial și pe conturile sociale, au apărut prognoze și analize detaliate ale tendinței infecției, atât la nivel național, cât și regional.

30 aprilie ar fi momentul când Spania ar învinge COVID 19

„Luăm în considerare factori precum vârsta medie și numărul de paturi de spital.” Granero coordonează operațiunile de la domiciliul său din Marbella: „Folosim inteligența artificială pentru a depăși ceea ce s-a întâmplat deja și pentru a ne împinge să vedem viitorul, ce se va întâmpla. Nu este magie neagră, ci știință: ajutăm la luarea deciziilor nu numai în sport, ci și în industrie sau în orice altă sferă “.

ADVERTISEMENT

Și ce au prezis modelele matematice ale lui Olocip despre virus? Știrea este că vârful din Spania ar fi fost deja trecut de două zile . Primul ministru Sanchez a prelungit perioada de blocare la cel  26 aprilie, dar Olocip prezice că răul va fi trecut până la 30 aprilie, deși tributul plătit de Spania Coronavirusului nu va fi mai mic de 23 de mii de victime.

A prezis exact numărul de goluri marcat de Cristiano Ronaldo la Juventus

Dacă datele furnizate în fiecare dimineață de Ministerul Sănătății din Spania sunt de încredere, totalul persoanelor infectate ar trebui să se oprească în jurul a 764 de mii.

ADVERTISEMENT

Modelele matematice aplicate pentru obținerea acestor numere sunt aceleași cu cele folosite în fotbal: cu o anumită mândrie, Granero susține că, în vara lui 2018, Olocip a reușit să prezică numărul exact de goluri și asistențe din primul sezon al lui Cristiano Ronaldo.

Esteban Granero e convins că într-o lună se va termina coșmarul

În ultimii ani au încercat, de asemenea, să cuantifice impactul asupra Real Madrid al moștenitorilor săi, și anume Hazard (ulterior afectat de răni) și Vinicius.  Este suficient acest lucru pentru a prezice cu exactitate progresul unei pandemii care scapă de sub orice control?

În acest moment, curba spaniolă este cea mai „verticală” din Europa, mult mai mult decât în Italia, aproape atinsă în numărul de persoane infectate, în ciuda diferenței de opt zile de explozie. Dar același Granero este cel care arată optimismul: „Avem o problemă uriașă, dar când totul se termină, nu cred că schimbările vor fi la fel de drastice pe cât auzi. Trebuie să avem încredere în știință și să rămânem uniți ”.

ADVERTISEMENT