Estonianul inculpat în Rusia pentru SPIONAJ, condamnat la 15 ani de închisoare

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
19/08/2015, 13:29
Estonianul inculpat în Rusia pentru SPIONAJ, condamnat la 15 ani de închisoare

Ofiţerul estonian, reţinut de serviciile speciale ruse în septembrie 2014 şi inculpat pentru spionaj, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pe teritoriul Rusiei.

Sentinţa în cazul lui Eston Kohver a fost dată miercuri de un tribunal din regiunea Pskov, situată în apropiere de graniţa cu Estonia, regiune unde, potrivit Moscovei, a fost reţinut presupusul agent estonian, informează Agerpres.

GALERIE FOTO. Cristiano Ronaldo, scandal SEXUAL cu o minoră de 16 ani! Ce a vrut sa ii faca! Fata a facut TOTUL public! Pustoaica ARATA DEMENTIAL!!!

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat la 5 septembrie 2014 arestarea lui Kohver în regiunea Pskov, în timp ce acesta încerca să deruleze o operaţiune de culegere de informaţii secrete.

FSB indica la acea dată că asupra lui au fost găsite un pistol, muniţie, 5.000 de euro şi “echipament special pentru înregistrări ilegale”, precum şi “materiale destinate unei misiuni de spionaj”.

ULTIMA ORA! Anunţul care ZGUDUIE lumea showbizului! Cele două SUPER vedete DIVORŢEAZĂ! Scandal URIAŞ pe avere!!! Copiii, ÎN LACRIMI!

Parchetul estonian a anunţat în schimb că Eston Kohver a fost “capturat de necunoscuţi veniţi din Rusia, în timp ce el era de serviciu pe teritoriul estonian”, şi “răpit cu forţa, sub ameninţarea armei”.

Comunitatea internaţională a cerut eliberarea ofiţerului estonian şi a acuzat Rusia de încălcarea legilor internaţionale şi a principiului inviolabilităţii frontierelor. Parlamentul European declara în luna martie că Eston Kohver face obiectul unei ‘răpiri’, prin ‘încălcarea dreptului internaţional’, şi denunţa reţinerea lui ‘ilegală’ în Rusia.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Închide ×