Advertorial

Etapa a 10-a din Superliga ne propune 3 dueluri foarte interesante

Etapa cu numărul 10 din Superliga le oferă fanilor câteva meciuri foarte interesante, între echipe cu pretenții la locurile fruntașe.
09.09.2022 | 14:09
Etapa a 10a din Superliga ne propune 3 dueluri foarte interesante

Superliga se apropie de finalul turului, iar etapa cu numărul 10 le oferă fanilor câteva meciuri foarte interesante între echipe care vor lupta pentru pozițiile fruntașe, dar și între revelații. Din cele nouă meciuri programate în runda cu numărul 10, trei dintre ele ies în evidență și sunt deschise oricărui rezultat.

Hermannstadt – Petrolul este un duel al revelațiilor din acest sezon și se anunță a fi un duel foarte echilibrat. Hermannstadt are cota 2.65 la victorie, egalul are cota 2.85, iar succesul lui Petrolul are 2.90.

Un alt meci tare din această rundă este U Craiova 1948 – Rapid, partidă foarte echilibrată conform cotelor afișate de casele de pariuri sportive. Oltenii au cota 2.50 să câștige, egalul are 2.90, iar succesul lui Rapid are 3.10. Iar meciul rundei este cel dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova, două dintre pretendentele la titlu și în acest sezon. Ardelenii au cota 2.25 să câștige, egalul are 3.15, în timp ce oltenii au o cotă de 3.30 la victorie.

Programul complet al meciurilor din etapa a 10-a:

  • Vineri, 18:45 – FC Botoșani vs. UTA Arad
  • Sâmbătă, 13:00 – Chindia vs. Sepsi OSK
  • Sâmbătă, 15:00 – Hermannstadt vs. Petrolul Ploiești
  • Sâmbătă, 21:30 – U Craiova 1948 vs. Rapid București
  • Duminică, 18:30 – Farul Constanța vs. FC Argeș
  • Duminică, 21:30 – CFR Cluj vs. Universitatea Craiova
  • Luni, 18:00 – CS Mioveni vs. Universitatea Cluj
  • Luni, 21:00 – FCSB vs. FC Voluntari

Hermannstadt – Petrolul, duelul revelațiilor

Hermannstadt și Petrolul sunt două dintre echipele promovate în vară, dar care au impresionat deși au adoptat strategii diferite. Sibienii au păstrat în mare măsură același nucleu pe care l-au avut și în eșalonul secund, însă continuă să aibă rezultate foarte bune și ocupă locul 4, cu 16 puncte în opt meciuri disputate (au o restanță cu CFR Cluj). Echipa a avut probleme financiare, jucătorii au și protestat la meciul cu FCSB, însă chiar și așa echipa s-a motivat excelent.

Hermannstadt dispută meciurile de pe teren propriu la Mediaș, însă nici acest lucru nu pare să o afecteze prea tare. Este o echipă bine organizată, cu o defensivă excelentă, care a primit doar 5 goluri în opt partide. Numai Rapidul stă mai bine din acest punct de vedere, cu 4 goluri.

De partea cealaltă, Petrolul a adus mulți jucători cu experiență, printre care Gabi Tamaș, Gicu Grozav și Mirko Ivanovski. Prahovenii sunt pe locul 3, cu 17 puncte și au impresionat prin pragmatismul arătat în acest sezon. După startul extraordinar de sezon, fanii prahoveni visează deja la un posibil titlu, însă Petrolul este a 12-a favorită, cu cota 201.00.

U Craiova 1948 – Rapid, duel între două echipe cu aspirații mari

Liderul din campionatul României, Rapid, întâlnește o echipă cu ambiții mari, U Craiova 1948. Oltenii sunt pe locul 10, cu 11 puncte, însă rămân o nucă tare în acest sezon. Rămâne de văzut cum va fi afectat jocul echipei de plecarea lui Andrea Compagno la FCSB, acesta fiind golgheterul Craiovei atât în acest sezon cât și în precedentul. Vestea bună pentru Craiova este că argentinianul Juan Bauza a revenit la antrenamente și va fi în lot la această partidă, iar conducerea a reușit să-l transfere pe atacantul nigerian Jibril Ibrahimi (19 ani), golgheter în prima ligă a Republicii Moldova.

De partea cealaltă, Rapid a impresionat prin pragmatismul de care a dat dovadă și are cea mai bună defensivă din Superliga. În deplasare a pierdut un singur meci, în prima etapă contra lui CFR Cluj, după ce a ratat un penalty în prelungiri. Se anunță un meci așteptat cu mare interes, mai ales că Rapid luptă și pentru câștigarea titlului. Bookmakerii o creditează cu șansa a patra și îi oferă cota 12.00 să devină campioană.

CFR Cluj – Universitatea Craiova, derby-ul etapei

Runda se va încheia duminică printr-un duel al unor echipe obișnuite să lupte pentru trofee în ultimii ani. CFR Cluj este pe locul 7 după 9 etape, cu 12 puncte, dar are două meciuri mai puțin disputate. De partea cealaltă, Universitatea Craiova este pe locul 5, cu 14 puncte, însă are un meci mai puțin disputat.

CFR Cluj va veni după un meci în Conference League, în timp ce Universitatea Craiova are la dispoziție mai mult timp să pregătească acest duel. Ultimul meci din Superliga a fost însă solicitant pentru olteni, succesul cu 4-3 din meciul cu Farul fiind unul electrizant. În schimb, CFR Cluj a câștigat cu 4-0 în ultima rundă din campionat contra celor de la FC Voluntari.

Ambele echipe au suferit în defensivă în acest sezon, dar Craiova a arătat ceva mai bine de când a fost preluată de Mirel Rădoi, iar parcursul a fost unul bun, cel puțin în Superliga. Tocmai din acest motiv, cota oltenilor pentru câștigarea titlului a scăzut în prezent la 5.00. CFR Cluj este văzută cu prima șansă și are cota 2.50, în timp ce FCSB are cota 4.00.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.